• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bruynseels springt met merrie Gancia naar eerste zege in GP van Cannes

  Bruynseels plaatste zich door zijn zege voor de Super Grand Prix in Praag.

  Bruynseels plaatste zich door zijn zege voor de Super Grand Prix in Praag.

  Niels Bruynseels heeft in Cannes de 7e manche van de Global Champions Tour gewonnen. De ruiter was met zijn merrie Gancia de Muze bijna een seconde sneller dan de Schot Scott Brash en zijn paard Hello Mr. President.

  Niels Bruynseels zegeviert in Cannes in de 7e manche van de Global Champions Tour

  Voor de 35-jarige Bruynseels was het zijn 1e zege in een LGCT Grand Prix. “Ik heb er geen woorden voor! Zo’n Grand Prix winnen betekent heel veel voor me. Ik moet mijn paard bedanken. Zij is een van de beste paarden waarmee ik ooit in mijn leven gereden heb."

   

  De Duitser Daniel Deusser verstevigde dankzij een 3e plaats zijn leidersplaats in het klassement. "Ik zag Daniels rit en wist dat hij supersnel was. Maar ik heb ook een heel snel paard waardoor ik wist dat ik sneller zou kunnen zijn als ik dezelfde lijn zou kiezen als de anderen hadden gedaan”, vertelt Bruynseels.

   

  Door de zege van Bruynseels is hij ook meteen geplaatst voor de Super Grand Prix in Praag in november. De Antwerpenaar staat nu 3e in het algemeen klassement, na Deusser en onze andere landgenoot Pieter Devos, die in Cannes net naast het podium viel. De volgende manche vindt volgende week plaats in het Zweedse Stockholm.