• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kim Mestdagh in de WNBA: "Ik heb echt een heel goed gevoel hier"

  Kim Mestdagh (links vooraan) speelt dit seizoen in de WNBA.

  Kim Mestdagh (links vooraan) speelt dit seizoen in de WNBA.

  Kim Mestdagh speelt deze zomer aan de zijde van Emma Meesseman bij de Washington Mystics in de WNBA. "Ik voel me hier heel goed", vertelt Mestdagh aan Sporza.

  Voor Kim Mestdagh is het niet haar eerste Amerikaanse avontuur, want ze liep 4 jaar school aan de universiteit van Colorada State. De 29-jarige scherpschutter van de Belgian Cats krijgt nu ook haar kans bij WNBA-team Washington, waar Emma Meesseman al enkele seizoenen het mooie weer maakt.

   

  "Het helpt natuurlijk dat Emma hier ook rondloopt. Ik heb veel tips gekregen van haar, onder meer over regeltjes binnen de ploeg die zij al kent. Ze legt alles goed uit en het is toch makkelijk om zo iemand in de ploeg te hebben", zegt Mestdagh, die 1 van de 12 speelsters is in de kern van de Mystics..

   

  "Ook de rest van het team heeft me heel goed opgenomen. Iedereen is heel behulpzaam en geduldig. Ik heb echt een heel goed gevoel en ik ben blij om hier te zijn. Alles is super hier, op zijn Amerikaans."

  "Heb het gevoel dat ik het niveau aankan"

  In de 2 wedstrijden die Washington tot nog toe speelde, kreeg Mestdagh enkele minuutjes om zich te tonen. Telkens knalde ze een driepunter binnen. "Het is natuurlijk leuk om te scoren, al is dat op dit moment niet het belangrijkste. Het was wel echt tof. Op het veld is het genieten", klinkt het.

   

  "Ik heb het gevoel dat ik het niveau en de manier van spelen aankan. Onze coach staat ook voor meer Europees basketbal, met goed ploegspel zoals we gewend zijn bij de Belgian Cats. Iedereen wordt in het spel betrokken en dat is leuk."

   

  "Er zijn veel gelijkenissen met het Europese basketbal, al is de WNBA wel wat atletischer en fysieker. Zeker voor iemand als Emma Meesseman is het allemaal meer op fysiek, maar dat is natuurlijk niet alles wat er toe doet op het veld. Qua kwaliteiten denk ik dat Europa niet hoeft onder te doen."

  Emma Meesseman speelt al enkele jaren voor de Washington Mystics.

  Emma Meesseman speelt al enkele jaren voor de Washington Mystics.

  "Ik heb heel veel zin in het EK"

  Kim Mestdagh en Emma Meesseman zwaaien Washington deze week wel voor een tijdje uit om met de Belgian Cats het EK te spelen. "Het is al een lang seizoen geweest", zegt Mestdagh

   

  "Na het WK vorige zomer heb ik niet meer stilgezeten. Maar ik voel me fysiek beter dan op bepaalde momenten tijdens het seizoen en ik denk dat dat ook voor Emma geldt. Ik heb heel veel zin in het EK. Ik hoop om samen met de Cats iets moois neer te zetten."

  Kim Mestdagh

  Kim Mestdagh