• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Serry: "Die speldenprikken? Man, man, man. Dat zijn kerels, hoor"

  Pieter Serry moest zijn meerdere erkennen in Esteban Chaves.

  Twee ritten voor het einde van de Ronde van Italië staat de Belgische teller nog steeds op nul. Pieter Serry deed vandaag een gooi naar de ritzege, maar was niet opgewassen tegen Esteban Chaves. "De beste renner heeft gewonnen. Punt", was de knecht van Deceuninck-Quick Step eerlijk.

  Pieter Serry (30) schoof vandaag mee in een kopgroep van 12 renners en hield erg lang stand op de slotklim. Hij eindigde uiteindelijk 5e. "Chaves was de beste en deed me dood met zijn versnellingen. Die temposwisselingen hebben mij de das omgedaan."

   

  "Hij is explosiever, ik ben meer een tempoman. Ik heb geprobeerd om hem zo lang mogelijk te volgen, tot ik op een bepaald moment over mijn toeren ging. Op het einde had ik ook krampen. Die speldenprikken van Chaves? Man, man, man. Dat zijn kerels, hoor. Maar de beste heeft gewonnen. Punt."

   

  "Ik heb het toch geprobeerd en het is helaas niet gelukt. Misschien heb ik de voorbije weken ook een beetje te veel werk gedaan om nu nog fris te zijn op het einde. Meer zat er dus niet in."

   

  "Ik zat voor de tweede keer mee en misschien kwam ik de vorige keer dichter bij de zege (Serry werd 6e in de 6e rit). Toen was ik misschien goed en fris genoeg, maar deze tempowisselingen kon ik niet aan."