• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voorzitter van Union Berlin viert promotie van zijn club op wc

  De fans van Union Berlin feesten.

  Voorzitter Dirk Zingler van 1. FC Union Berlin heeft de promotie van zijn club naar de Bundesliga op een wel heel bijzondere plek gevierd. Zingler hield het in de slotminuten van de match tegen VfB Stuttgart niet van de spanning en zocht zijn toevlucht tot de toiletten.

  Samen met zijn vrouw zocht Dirk Zingler in de laatste minuten van de beslissende wedstrijd de wc's op.     

   

  "Zij zat op het damestoilet, ik op het herentoilet. En nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, zijn we elkaar voor de wc's in de armen gevlogen", zegt Zingler, sinds 2004 voorzitter van de club.

   

  "Ik heb 40 jaar lang op deze dag gewacht. En nu het eindelijk zo ver is, voelt het vreemd aan. Het is nog een beetje surrealistisch, ik kan het nog niet geloven."     

   

  De roemruchte cultclub uit de Duitse hoofdstad zakte in de eerste jaren onder het bewind van Zingler af naar het vijfde niveau in Duitsland. Langzaam werkte Union Berlin zich echter weer omhoog.

   

  De 0-0 in de return tegen Stuttgart volstond gisteren om voor het eerst naar de Bundesliga te promoveren. Woensdag volgt een uitgebreide huldiging in de stad, die wordt afgesloten in het Stadion An der Alten Försterei.     

   

  Union had het seizoen in de tweede klasse op de derde plaats beëindigd, na kampioen Keulen en Padersborn. Stuttgart werd 16e in de hoogste Bundesliga en vermeed zo, in tegenstelling tot Hannover en Nürnberg, de rechtstreekse degradatie. Door de 0-0 in de terugmatch degradeert Stuttgart nu toch. Het eerste play-offduel was vorige week in Stuttgart op 2-2 geëindigd.

  Tweet: