• home
 • video
 • pas verschenen

  David Goffin wint een plaatsje op de wereldranglijst

  David Goffin.

  David Goffin stijgt op de nieuwe ATP-ranking één positie naar, nummer 29. In de top 10 zijn er geen verschuivingen. De Serviër Novak Djokovic behoudt de eerste plaats voor de Spanjaard Rafael Nadal, die vandaag zijn jacht op een 12e  Roland Garros-titel inzet, en de Zwitser Roger Federer.

  David Goffin heeft zijn eerste wedstrijd aan de Porte d'Auteuil al achter de rug. Hij won zondag eenvoudig van de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-73) en botst nu op de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP-85) of de Amerikaan Denis Kudla (ATP-81). Daarna wacht mogelijk een clash met Rafael Nadal.

   

  Vorig jaar haalde Goffin de vierde ronde in Parijs. Hij heeft dus heel wat punten te verdedigen.     

   

  De Fransman Benoit Paire is een van de opvallendste stijgers in het nieuwe klassement. Na zijn toernooizege in Lyon wipt hij van 51 naar 38. Ook de Chileen Nicolas Jarry doet een uitstekende zaak. De runner-up van het toernooi in Genève stijgt van 75 naar 58. De Duitser Alexander Zverev, die de titel pakte in Zwitserland, blijft 's werelds nummer 5.     

   

  Kimmer Coppejans, de tweede Belgische man op de hoofdtabel van Roland Garros, wint drie plaatsen en staat 178e. Hij speelt maandag in de eerste ronde tegen de Duitser Yannick Maden (ATP-114). Inzet is een mogelijk duel met Nadal. Ook Ruben Bemelmans (162e, +2) en Arthur De Greef (181e, +4) boeken een lichte winst.

  ATP-rankingATP-ranking klassement

    naampunten
  1Rafael Nadal10235
  2Novak Djokovic9720
  3Roger Federer6590
  4Daniil Medvedev5960
  5Dominic Thiem5890
  6Stefanos Tsitsipas5375
  7Alexander Zverev3345
  8Matteo Berrettini2870
  9Roberto Bautista2630
  10Gaël Monfils2565