• home
 • video
 • pas verschenen

  Harden en Antetokounmpo met 100% van stemmen in NBA-team van seizoen

  " "

  Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) en James Harden (Houston) staan op alle 100 stembiljetten.

  De NBA heeft zijn vijftallen van het voorbije NBA-seizoen bekendgemaakt. Milwaukee-forward Giannis Antetokounmpo en Houston-guard James Harden stonden op alle 100 stembiljetten voor het 1e vijftal. Antetokounmpo haalt voor het eerst het "All-NBA first team", voor Harden is het al de 5e keer in 6 seizoenen.

  Het eerste vijftal bestaat verder uit Golden State-guard Stephen Curry (91 stemmen), Oklahoma City-forward Paul George (71) en Denver-center Nikola Jokic (59). Voor Curry is het de derde keer dat hij in het 1e ploeg staat, voor George en Jokic is het een primeur.

   

  De jury van 100 basketbaljournalisten kiest ook een 2e en 3e team. In het "All-NBA second team" vinden we Philadelphia-center Joel Embiid (40 1e elftal-stemmen), Golden State-forward Kevin Durant (29), Portland-guard Damian Lillard (8), Toronto-forward Kawhi Leonard en Boston-guard Kyrie Irving terug.

   

  Oklahoma City-guard Russell Westbrook en Utah-center Rudy Gobert kregen elk 1 stem voor het eerste ploeg. Samen met Detroit-forward Blake Griffin, LA Lakers-forward LeBron James en Charlotte-guard Kemba Walker vormen zij het "All-NBA third team".

   

  Voor LeBron James is het de 15e All-NBA-selectie, waarmee hij het record van Koby Bryant, Kareem Abdul-Jabbar en Tim Duncan evenaart. Het is nog maar de 1e keer dat James in het 3e team zit, hij haalde 2 keer het 2e team, voor de rest was het het 1e vijftal.

  De drie All-NBA-teams: