• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Barcelona versterkt zich met speler van...Groningen

  Ludovit Reis heeft een afkoopclausule van 100 miljoen euro in zijn contract staan.

  Ludovit Reis heeft een afkoopclausule van 100 miljoen euro in zijn contract staan.

  De naam van Ludovit Reis werd al enkele weken aan Barcelona gelinkt en nu is de transfer officieel. Reis komt over van het Nederlandse Groningen en tekent een contract tot 2022. De Nederlands-Slowaakse voetballer werd in eerste instantie aangetrokken voor Barcelona B.

  De 18-jarige Reis genoot zijn opleiding bij Groningen, waar hij in september 2017 zijn debuut voor de club maakte. De middenvelder speelde er in totaal 50 wedstrijden, daarin scoorde hij 2 doelpunten en gaf hij 2 assists. Onlangs werd de Nederlander bij Groningen tot Speler van het Jaar verkozen.

   

  Barcelona moest 3,2 miljoen euro neertellen voor de jonge middenvelder, maar dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 7,5 miljoen. De Spaanse club liet een afkoopclausule van maar liefst 100 miljoen euro in zijn contract opnemen. Wellicht krijgen we Reis wel nog niet meteen samen met Messi op het veld te zien. Zo zou hij de voorbereiding aanvangen bij het eerste team, maar nadien overstappen naar Barcelona B.