• home
 • video
 • pas verschenen

  Ludiek: Antwerpse voetbalstrijd wordt ook online uitgevochten

  De rivaliteit tussen de Antwerpse clubs is bekend. Antwerp en Beerschot willen allebei het antwoord zijn op de vraag: Wie is de Ploeg van 't Stad? Die strijd wordt niet alleen op het veld gevoerd, maar ook ernaast door de fans. 

  De ene actie is al ludieker dan de andere. Nadat Beerschot zaterdagavond zijn nieuwe logo en zijn nieuwe "oude" naam - "Beerschot" - voorgesteld had, kaapte een Antwerp-sympathisant - zo denken wij toch - de website www.kbeerschotva.be.

   

  Stamnummer 13 laat KFCO Beerschot Wilrijk achterwege en gaat voor Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen. De huidige website van de 1B-club hanteert nog de naam www.beerschotwilrijk.be. Daar kom je ook op terecht als je www.beerschot.be intypt.

   

  Toets je evenwel www.kbeerschotva.be in (de afgekorte versie van de nieuwe officiële naam), krijg je de boodschap dat die club niet meer bestaat. Het laatste zinnetje is veelbetekend: "Was u op zoek naar de ploeg van 't stad? Klik hier!" Waarop je op de website van Antwerp belandt, de grote stadsrivaal met stamnummer 1.

   

  Het telefoonnummer voor extra info is ook een speelse verwijzing: 013 155 35 30. 13 is het stamnummer van Beerschot, 155 het stamnummer van KFCO Beerschot Wilrijk en 3530 het stamnummer van Beerschot AC. Het huidige Beerschot heeft al die nummers in het voorbije fusieverleden gedragen.