• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Palermo staat op zucht van Serie A, maar degradeert naar Serie C

  Palermo verdwijnt uit de Serie B.

  Palermo verdwijnt uit de Serie B.

  Palermo, de Italiaanse tweedeklasser met de kenmerkende roze uitrusting, degradeert naar de Serie C. De club stond op de drempel van de promotie naar de Serie A, maar moet nu door financiële ongeregeldheden naar de 3e klasse.

  Palermo degradeerde in 2017 uit de Serie A en speelde sindsdien in de Serie B. Dit seizoen dwong de club als nummer 3 in de reguliere competitie een ticket af voor de play-offs, maar de promotiedroom wordt nu doorprikt door financieel gesjoemel.

   

  Maurizio Zamparini, de flamboyante voormalige eigenaar van de club, zou zich schuldig gemaakt hebben aan witwaspraktijken. Onder Zamparini, die de club recent van de hand deed, werd jarenlang een hapsnapbeleid gevoerd. Palermo was onder Zamparini het trainerskerkhof bij uitstek in Italië, met liefst 40 trainerswissels in 15 jaar.

   

  De club is nu teruggezet naar de laatste plaats in de Serie B en degradeert dus naar de Serie C, al kan er nog beroep aangetekend worden. Als de straf blijft staan, mag Perugia de play-offs om de promotie spelen en blijft Venezia in de tweede klasse.

   

  Ondanks het woelige bestuur had Palermo wel vaak veel talent in de gelederen. Onder meer Paulo Dybala, Javier Pastore en Edinson Cavini trokken in het verleden het roze truitje aan. Sinds 2015 staat ook Aleksandr Trajkovski (ex-Zulte Waregem en KV Mechelen) er op de loonlijst.