• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Patro Eisden en Virton krijgen licentie via het BAS

  Stijnen en Azimi

  De trainer en voorzitter van Patro naast elkaar.

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist dat Patro Eisden Maasmechelen en Excelsior Virton dan toch een licentie krijgen voor respectievelijk de eerste amateurklasse en 1B.

  Patro kroonden zich dit seizoen tot kampioen in de tweede amateurklasse B, maar de licentiecommissie van de Voetbalbond wou de club geen licentie geven voor de eerste amateurklasse omwille van onbetaalde rekeningen uit het verleden. Daarop was Patro naar het BAS getrokken.

   

  De club liet al horen dat alles in orde zou komen om alsnog een licentie in de wacht te slepen en zo gebeurde vrijdag ook. Een van de voorwaarden was de storting van ruim 183.000 euro op een derdenrekening van de Voetbalbond. Daar zorgde voorzitter Salar voor. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de club, liet aan Belga weten dat het BAS daarop besliste dat Patro zijn licentie krijgt.

  Virton kan meedingen voor promotie naar 1B

  Virton, promotiekandidaat in de eerste amateurklasse, kreeg van de Voetbalbond geen licentie omdat de budgetten niet in evenwicht waren, aldus de licentiemanager. Virton tekende beroep aan bij het BAS en klopte zich op de borst dat er slechts enkele juridische verduidelijkingen nodig waren om de levensvatbaarheid van de club te bewijzen. Vrijdag kreeg de club gelijk van het BAS.

   

   De Luxemburgers kunnen nu alsnog meedingen naar promotie. Virton (30 ptn) strijdt samen met Thes Sport (31 ptn), Deinze (30 ptn) en Lierse Kempenzonen (27 ptn) in de eindronde van de eerste amateurklasse voor een ticket naar de Proximus League. Van de vier deelnemers aan de play-offs heeft enkel leider Thes Sport de vereiste licentie niet.