• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lefevere: "Kittel blijft voor mij de snelste sprinter van het peloton"

  Marcel Kittel kende een vruchtbare periode in het truitje van Quick Step.

  Zien we Marcel Kittel (30) ooit nog terug in het peloton? De Duitse spurtbom heeft zijn contract bij Katjoesja-Alpecin laten ontbinden. Patrick Lefevere, die Kittel in 2016 en 2017 onder zijn hoede had, gelooft nog in de toekomst van de Duitser. "Ik kan niet geloven dat zijn carrière voorbij is."

  Marcel Kittel is al een tijdje op zoek naar zijn beste benen en zal die niet meer vinden in loondienst van Katjoesja. De Duitser verlaat de ploeg, zo werd vandaag bekendgemaakt. "Ik heb beslist om een pauze in te lassen en om een plan te maken voor de toekomst", vertelt Kittel.

   

  "Ik kan niet geloven dat zijn carrière voorbij is", reageert Patrick Lefevere bij Cyclingnews.com. De manager van Deceuninck-Quick Step werkte twee jaar samen met Kittel bij zijn ploeg. De Duitser vertrok er eind 2017 na twee succesvolle jaren.

   

  "Kittel is niet geblesseerd en heeft geen domme dingen gedaan. Voor mij is hij nog steeds de snelste sprinter in het peloton. Hij heeft een goeie lead-out nodig en alles moet goed gaan, maar puur qua atletisch vermogen is hij voor mij de snelste. Een renner kan op die leeftijd nog niet klaar zijn. Je moet de oorzaak vinden en die aanpakken."

   

  Lefevere plukte Kittel na een desastreus 2015 weg bij Giant-Alpecin. Het bleek een gouden zet, want Kittel won onder meer 6 etappes in de Tour bij de Belgische formatie.

   

  "Hij is fragiel, anders zit je niet in de positie waarin hij zich nu bevindt", legt Lefevere uit. "Misschien was ik de gelukkige, want bij zijn vorige team presteerde hij niet meer, bij mij wel en daarna opnieuw niet." Aast Lefevere dan op een hereniging met de Duitser? "Ik weet het nieuws nog maar net. Het is veel te vroeg om daar over na te denken."