• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ribéry aast op nieuwe functie bij Bayern: "München is als een thuis voor mij"

  Franck Ribéry verlaat Bayern München als speler, maar keert misschien terug in een andere rol.

  Het tijdperk van Franck Ribéry (36) bij Bayern München zit er bijna op. Althans de actieve carrière van de Fransman bij de Duitse club, als het van hem zelf afhangt tenminste. "Binnen één of twee jaar keer ik 100 procent zeker terug", vertelde hij vandaag. 

  Franck Ribéry verlaat de Rekordmeister aan het einde van het seizoen, maar wil na zijn actieve carrière een nieuwe rol opnemen in de club. "Binnen één of twee jaar keer ik 100 procent zeker terug", zei de 36-jarige aanvaller vandaag op een persconferentie.

   

  "Ik voel mij hier goed en mijn familie ook. München is als een thuis voor mij. We hebben al veel gesproken over mijn situatie, maar in twee jaar tijd kan er nog veel gebeuren."

   

  Bayern München zelf heeft nog niets gecommuniceerd over de eventuele toekomst van Ribéry bij de club. Hij won er 20 prijzen, waaronder een Champions League, 8 Duitse titels en 5 bekers, en ook dit jaar is Bayern weer favoriet om zowel beker als titel te winnen.

   

  "Hier weggaan is niet makkelijk. Ik heb zoveel mooie momenten gekend en zal deze periode nooit vergeten." Waar hij als voetballer nog terechtkomt, weet Ribéry nog niet. "Ik heb meerdere opties voor volgend jaar, maar het is nog te vroeg om te beslissen."