• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Racing Genk-aanvaller Samatta krijgt de Ebbenhouten Schoen

  Mbwana Ally Samatta heeft de 28e Ebbenhouten Schoen ontvangen als beste voetballer van Afrikaanse orgine in de Belgische competitie. De spits van Genk volgt Anthony Limbombe op als laureaat.

  Ally Samatta zit dit seizoen al aan 32 treffers. In de Jupiler Pro League trof hij tot dusver 23 keer raak, waarvan 3x in Play-off 1. Hij is daarmee voorlopig eigenaar van de Gouden Stier.

   

  Samatta, die zelf niet aanwezig kon zijn en de trofee in ontvangst liet nemen door ploegmaat Dieumerci Ndongala, volgt op de erelijst Anthony Limbombe op. Hij is de eerste Genkse winnaar sinds Moumouni Dagano. De Burkinese aanvaller won de trofee in 2002 en behaalde datzelfde jaar eveneens de titel met Genk. Eerder was Souleymane Oulare de eerste Genk-speler die de Ebbenhouten Schoen won in 1999, ook al een Genks titeljaar.

   

  De Ebbenhouten Schoen werd in leven geroepen door de vzw African Culture Promotion en RTL-TVi. De jury bestaat onder meer uit de trainers uit de nationale afdelingen, leden van de Belgische sportredacties (geschreven en audiovisuele pers) en leden van een erejury, voorgezeten door voormalig Anderlecht-verdediger Georges Heylens.