• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Saive over nakend afscheid: "Het is goed geweest nu"

  Enkele jaren na zijn afscheid van het internationale tafeltennis zet Jean-Michel Saive weldra definitief een punt achter zijn carrière. "Het is het juiste moment", vertelt de 49-jarige Saive aan Sporza.

  "Ik ben eigenlijk in 3 fases gestopt", zegt Jean-Michel Saive. "Een eerste keer in 2014 na het behalen van mijn 25e Belgische titel. Daarna een jaar later mijn grote afscheid van het internationale niveau. Op 9 mei stop ik ook op clubniveau."

   

  "Ik heb altijd gezegd dat ik liever een jaar te veel wilde spelen dan een jaar te weinig. Dit is het jaar te veel. Ik heb de tijd en de motivatie niet meer om te trainen, dus dit is het goeie moment om te stoppen. Ik word ook bijna 50 en ik heb zo lang gespeeld. Ik weet niet of het eerst mijn geest was of eerst mijn lichaam dat het opgaf, maar het is goed geweest nu."

   

  Saive blijft wel een bezige bij. "Ik ben vicevoorzitter van het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) en zit in de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Daarnaast werk ik ook samen met enkele bedrijven als spreker. En misschien komen er in de toekomst nog wel nieuwe doelen bij."

   

  Op 9 mei speelt Saive bij zijn club Oudergem zijn allerlaatste wedstrijd. "Ik wil geen speciale dingen doen. Mijn grote afscheid is al geweest. Maar misschien doet de club wel iets, dat zal ik dan wel zien. Het zal wel een speciale en emotionele wedstrijd worden."