Belgian Tornados en Cheetahs hebben selectie klaar voor World Relays

  De Tornados en de Cheetahs in actie.

  De Tornados en de Cheetahs in actie.

  België wil schitteren op de World Relays in de 4x400 meter. De Belgian Cheetahs moeten wel 2 wissels doorvoeren door blessureleed. De Tornados trekken met de verwachte namen naar Japan.

  Voor de Belgian Cheetahs wordt het de eerste deelname in de World Relays (11-12 mei). In Yokohama (in Japan) kan coach Carole Bam niet rekenen op de geblesseerden Justien Grillet en Margo Van Puyvelde. Daardoor worden Hanne Claes, Camille Laus, Paulien Couckuyt en Cynthia Bolingo bijgestaan door jongeren Liefde Schoemaker (16) en Lucie Ferauge (18).

   

  De Belgian Tornados rekenen in Japan op de zes namen die vorige zomer EK-goud afdwongen: de drie broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée aangevuld met Jonathan Sacoor, Julien Watrin en Robin Vanderbemden. Het beste resultaat ooit van de Tornados op de World Relays is de derde plaats in 2015. 

   

  Als de estafetteams in de top 10 eindigen op de World Relays, hebben ze een ticket te pakken voor het WK in Doha (27 september-6 oktober).

   

  Op de World Relays zal ook de gemengde Belgische 4x400 meter zich proberen in de top 10 te lopen. Pas ter plaatse zal worden beslist wie van de 12 geselecteerde atleten in de gemengde wedstrijd aantreden.