• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Delferière doorbreekt de stilte: "Ik zal bewijzen dat ik niets illegaals gedaan heb"

  Sébastien Delferière.

  Scheidsrechter Delferière is al een tijdje niet meer op de Belgische velden te zien.

  Sébastien Delferière heeft gisteren in een Facebook-bericht kort gereageerd op zijn mogelijke rol in het fraudedossier. De scheidsrechter werd in beschuldiging gesteld in het onderzoek naar fraude en corruptie in het Belgische voetbal.

  "Voor alle duidelijkheid... JA... de 90 minuten per speeldag mis ik enorm veel... mijn assistenten... de spelers... trainers... bestuurleden...  supporters... ik ga bewijzen dat ik niets illegaal gedaan heb!!!", schreef Sébastien Delferière gisterenavond op Facebook.

   

  Voor begin oktober het voetbalschandaal uitbrak, gold Delferière als nationale nummer één bij de Belgische scheidsrechters. Hij werd in verdenking gesteld van criminele organisatie, witwassen en omkoping.

   

  Waarom Delferière net nu met een beperkte verklaring komt, is niet duidelijk. Vandaag gaf het bondsparket wel meer duiding over het onderzoek naar wedstrijdvervalsing.