• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp Giants loten met Tenerife zwaarste dobber in Final Four van de CL

  Antwerp Giants

  Kunnen de Antwerp Giants opnieuw stunten?

  De Antwerp Giants zullen het in de halve finales van de Final Four van de Champions League basketbal opnemen tegen topfavoriet en ex-winnaar Tenerife. De Giants hebben als organisator van het toernooi wel het thuisvoordeel.

  De Antwerp Giants hebben zich voor het eerst kunnen plaatsen voor de Final Four van een Europese beker. Om hun kansen te vergroten, slaagden ze erin de organisatie van die Final Four naar zich toe te trekken. Het Sportpaleis is daarom van 3 tot 5 mei het toneel van de ontknoping van de Champions League.

   

  De Giants konden 3 tegenstanders loten, met Bologna als "meest haalbare" kaart en Tenerife als lastigste klant. Het was uiteindelijk burgemeester Bart De Wever die het over het lot van Antwerp besliste, met "noodlottige" gevolgen. "Dat was net niet wat er mocht gebeuren, zeker?", zei De Wever toen hij Tenerife trok.

   

  Tenerife is de winnaar van de eerste editie van de CL basketbal, 2 jaar geleden. Met Pierre-Antoine Gillet heeft het een Belgische international in zijn gelederen. De halve finale wordt gespeeld op vrijdagavond om 21.15u. In de andere halve finale neemt Bamberg het op tegen Bologna. De finale is zondag om 18u.

  "Zijn op onze hoede voor de Giants"

  Ook Giants-voorzitter Roger Roels beseft dat de opdracht niet simpel zal zijn. "Tenerife is de topkandidaat op eindwinst, maar we hopen ons thuisvoordeel uit te buiten. We zullen onze huid duur verkopen."

   

  Bij Tenerife klinken ze voorzichtig na de loting. "Je moet altijd op je hoede zijn voor de underdog", liet voorzitter Felix Hernandez weten. "Ik verwacht geen makkelijke wedstrijd tegen Antwerp. De Giants spelen thuis en zullen extreem gemotiveerd zijn. Ze lieten dit seizoen al zien wat ze in hun mars hebben. We zullen top moeten zijn als we de finale willen bereiken."

  Programma Final Four

  halve finales Bamberg (Dui) Bologna (Ita) vri
    ANTWERP GIANTS Tenerife (Spa) vri 21.15u
         
  voor het brons Bamberg/Bologna Antwerp Giants/Tenerife zon
         
  finale Bamberg/Bologna
  Antwerp Giants/Tenerife
  zon 18u