• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pieter Heemeryck zegeviert in halve triatlon van Salou

  " "

  Pieter Heemeryck (archief) kwam als 5e uit het water, fietste met 2 op kop en liep alleen naar de zege.

  Pieter Heemeryck heeft zijn eerste succes van het triatlonseizoen geboekt: de 29-jarige Belg zegevierde in de halve triatlon van de Challenge Salou (Spa). Voor 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen had hij 3u46'40" nodig.

  In zware weersomstandigheden - veel wind - kwam Heemeryck als 5e uit het water. In het fietsen reed hij samen met de Fransman Anthony Costes op kop, in het lopen had onze landgenoot altijd een voorsprong van meer dan 1 minuut op de Spaanse wereldkampioen lange afstand, Pablo Dapena.

   

  Dapena kwam op 1'22" van Heemeryck over de streep. De Brit Thomas David mocht met 2'39" achterstand mee op het podium.

   

  Heemeryck, sinds begin dit jaar fulltime prof, doet zijn verhaal: "De zee was deze ochtend echt koud en woelig, maar ik bleef zonder problemen in de kopgroep. Ik voerde nadien de forcing in de eerste 15 kilometer van het fietsen, maar de andere favorieten wilden niet overnemen. Dus besliste ik te wachten op de Fransman Anthony Costes, bij wie ik tot het einde van het fietsgedeelte bleef. In het lopen had ik geen problemen en kon ik mijn voorsprong behouden op Dapena."

   

  Bij de vrouwen verlengde de Spaanse Judith Corachan Vaquera haar titel. Met 4u16'58" bleef ze de Duitse Daniela Bleymehl (4u18'38) en de Britse Emma Pallant (4u20'04) voor. Alexandra Tondeur (4u21'32") viel net naast het podium. Katrien Verstuyft eindigde 9e (4u28'16"), Tine Deckers 11e (4u32'01")