• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Wie gevoetbald heeft weet: Malinovski verdiende geen rood"

  " "

  Visser geeft in de extra tijd rood aan Malinovski, toen zijn studs het gezicht van Verstraete raakten.

  Rood of geen rood? Fout of geen fout? Gisteren in de extra tijd van Genk-Gent raakte Roeslan Malinovski met zijn studs Birger Verstraete in het aangezicht. Natrappen voor de een, per ongeluk voor de ander. Genk-coach Philippe Clement verdedigt zijn speler: "Niets kwaadwilligs."

  Verdiende deze actie van Malinovski rood?

  Clement: "Wie gevoetbald heeft, beoordeelt dit niet als rood"

  Na een bewogen wedstrijd, met ook nog heel wat discussie over een toegekende en niet-toegekende penalty en finaal Genk dat met 2-1 wint, neemt Clement in het interview na de wedstrijd meteen Malinovski in bescherming. 

   

  "De drie belangrijke punten zijn binnen, maar ik wil het eerst over die rode kaart hebben. Ik heb de beelden gezien en stel vast dat Malinovski niets kwaadwilligs doet. Er zit geen spierspanning op zijn been, je merkt geen aanstalten om een trapbeweging te maken."

   

  "Verstraete komt ongelukkig met zijn gezicht tegen de studs van Malinovski terecht, maar een rode kaart is dit zeker niet. Iedereen die gevoetbald heeft en deze beelden moet beoordelen, zal die niet bestraffen met een schorsing."

   

  "Het was een heel open wedstrijd met langs beide kanten slordigheden en kansen. Volgens mij zijn dit het soort wedstrijden die de supporters willen zien. We hebben het geluk en de zege kunnen forceren door die kansen af te dwingen."

   

  "Waar ik me na vandaag het meeste zorgen over maak? Dat er misschien mensen die niet gevoetbald hebben de fase met Malinovski gaan beoordelen en hem een onterechte sanctie gaan opleggen. Voor mij is het zelfs geen rode kaart", aldus nog Clement. Die hoopt dat hij na Alejandro Pozuelo, vertrokken naar Toronto, niet nog een sterkhouder op het middenveld voor een paar matchen verliest in de titelstrijd.