• home
 • video
 • pas verschenen

  Tiger Roll verlengt als eerste paard sinds 1974 titel op de Grand National

  Tiger Roll

  Tiger Roll gaat hier al als eerste over de haag.

  Tiger Roll en jockey Davy Russell hebben voor het 2e jaar op een rij de Grand National gewonnen, de paardenhoogmis van Engeland. Van de 40 paarden haalden er maar 19 de finish. Eentje liep zelfs fatale verwondingen op.

  De Grand National op de Aintree-renbaan nabij Liverpool is voor Engeland wat Waregem Koerse is voor België. Inclusief gekke hoeden. De steeple chase is bovendien gedoteerd met 1,162 miljoen euro en dus ook financieel een belangrijke afspraak.

   

  Won Tiger Roll vorig jaar nog met een neuslengte dan had de 9-jarige hengst nu maar liefst 3 lengtes voorsprong op Magic of Light. Net als vorig jaar werd de volledige top 3 bezet door Ierse paarden.

   

  De zege van Tiger Roll is niet alleen een succes voor jockey Davy Russell, die het paard ook vorig jaar al aanspoorde, maar ook voor mede-eigenaar Michael O'Leary, de grote baas bij vliegtuigmaatschappij Ryanair. Het is geleden van 1974 dat een paard de Grand National 2 jaar na elkaar kon winnen. Dat gebeurde toen door de legendarische Red Rum, het enige paard dat de Grand National 3 keer wist te winnen.

  Eerste dode sinds 2012

  De Grand National krijgt al jaren ook heel wat kritiek, vanwege de soms onmenselijke hindernissen die de paarden te verwerken krijgen. Dit jaar bereikten maar 19 van de 40 combinaties de finish.

   

  Up for Review struikelde al over de eerste hindernis en liep daarbij fatale verwondingen op. Het is het eerste dodelijke slachtoffer sinds 2012, toen er significante maatregelen werden genomen om de risico's in te perken.

  Davy Russell en Tiger Roll vormen een succesvolle combinatie

  Ryanair-baas Michael O'Leary (r) is mede-eigenaar van Tiger Roll