• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Heb beslissing over mijn toekomst al genomen"

  Is Ivan Leko na dit seizoen nog trainer van Club Brugge? Ook net voor het begin van Play-off I blijft die vraag als extra balast aan de nek van de coach hangen. Dat bleek op de persconferentie die hij vrijdag gaf.

  Naast de gebruikelijke vragen over het begin van Play-off I en de eerste match tegen AA Gent, kreeg Ivan Leko op de persconferentie van Club Brugge enkele vragen voorgeschoteld over zijn persoonlijke toekomst. Na dit seizoen loopt zijn contract in het Jan Breydelstadion af. 

   

  Leko blokte de vragen niet snel, snel af. Hij beantwoordde ze, maar uit die antwoorden leek een soort berusting te spreken. Lees: de beslissing zal boven zijn hoofd worden genomen.

   

  "Voor mijn toekomst is elke training en elke match belangrijk. Na een seizoen bij STVV en Club Brugge is toch duidelijk hoe een ploeg van Ivan Leko speelt. Ik heb druk voor elke training en match, daarom wat mijn contract betreft ...., ik heb mijn beslissing al genomen. Daarom ligt mijn focus nu op de volgende match te winnen. Daarna zullen we wel zien."

   

  Leko gaf meteen ook toe dat het gevoel dit seizoen anders voor hem is dan in zijn eerste seizoen. Ook al doet Club Brugge volop mee voor de titel. "Als je elke dag leest dat er twijfels zijn, dan is dat totaal anders dan vorig seizoen. Maar ik zit al jaren in het voetbal."

   

  "In moeilijke momenten moet je mentaal sterk zijn en je focussen op je werk. Mijn werk is voor een goede voorbereiding zorgen voor een match en het team laten spelen zoals ik het zie. Op 19 mei zullen we dan wel zien. Ik ben hier al twee jaar. Moet ik nu opeens laten zien of ik een goede of slechte trainer ben? Ik heb alleen controle over de dagelijkse werking met de spelers. Niet over wat er gebeurt over twee of drie maanden."

   Ik heb alleen controle over de dagelijkse werking met de spelers. Niet over wat er gebeurt over twee of drie maanden.

  De vragen over de toekomst van Leko kan u bekijken vanaf 4'55"