Ga naar de inhoud

"Franse Spiderman" beklimt wolkenkrabber in Parijs zonder harnas

 ma 25 maart 2019 17:40

Alain Robert of de "Franse Spiderman" heeft in Parijs een wolkenkrabber beklommen zonder harnas om geld in te zamelen voor de renovatie van de Notre-Dame cathedraal.

Op televisiebeelden zien we de 56-jarige fransman het Engie gebouw beklimmen zonder harnas. Het gebouw is 185 meter hoog en heeft een afgeronde voorgevel. Toeschouwers staan met hun smartphones gericht naar de blauwe hemel en de wolken die voorbij vliegen.

 

"Er is geen geld meer over in de staatskas en de kathedraal zal in verval geraken" vertelt Alain Robert. Zijn sponsors schreven een cheque van 5000 euro uit om de renovatie mee te financieren. De aartsbischop van Parijs is op zoek naar 100 miljoen euro om de afbrokkelende waterspuwers en gothische bogen te redden.


De "Franse Spiderman", die al gebouwen als de Burj al Khalifa in Dubai en de Golden Gate Bridge in San Francisco beklom, werd na zijn beklimming opgepakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het verleden beklom Alain Robert ook al imposante gebouwen.

Op zijn palmares staan onder andere de Burj al Khalif in Dubai en de Tour First in Parijs.