• home
 • video
 • pas verschenen

  Bonaventure na mooi parcours op Indian Wells: "Zeer tevreden"

  "Ik voel me goed, werk hard en ben positief ingesteld."

  Ysaline Bonaventure (WTA-144) is op het vermaarde toernooi van Indian Wells tot in de 1/16e finales geraakt. "Ik kom dichter bij de top 100", zegt de Belgische.

  Ysaline Bonaventure moest gisteren in de 3e ronde haar meerdere erkennen in het Tsjechische vijfde reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-5): 6-3 en 6-2.     

   

  "De opslag heeft het verschil gemaakt", zegt Bonaventure. "Ik sloeg 12 dubbele fouten, zij 13 aces. Pliskova heeft een heel goede service, dat wist ik, ze staat erom bekend. Toch was het niet evident de bal terug te brengen."

   

  "Daarnaast haalde ik me extra druk op de hals in mijn opslagspelletjes. Of ik tevreden ben? Ja en nee. Vanaf de baseline was ik niet minder sterk dan zij, maar ik had beter kunnen opslaan. Dat is duidelijk."     

   

  Bonaventure is naar eigen zeggen toch "erg tevreden" over het afgelegde parcours op het presitigieuze toernooi. De Luikse overleefde de kwalificaties en won in totaal 4 wedstrijden in Indian Wells. Ze pakte in de tweede ronde de scalp van de Kroatische Donna Vekic (WTA-26).     

   

  "Ik hoop dat dit me dit seizoen nog zal helpen", vervolgt Bonaventure. "Dit kan zeker voor een boost zorgen, ook al heb ik goede resultaten neergezet sinds het begin van het seizoen (ze wist zich ook te plaatsen voor de Australian Open, nvdr.)."

   

  "Ik voel me goed, werk hard en ben positief ingesteld. De dynamiek is goed en ik hoop dat dat zo zal blijven. Het volgende doel is uiteraard de top 100. Ik kom dichterbij en heb van nu tot Roland Garros niet enorm veel punten te verdedigen. Mijn volgende toernooien zijn Charleston en Bogota."

  Tweet van Bonaventure: