• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck was getuige van nieuwe remontada: "Nachtmerrie voor PSG"

  Kylian Mbappé

  Kylian Mbappé kon het verschil niet maken voor PSG.

  Wesley Sonck was voor Proximus Sports commentator bij PSG-Manchester United. Hij zag dat het beste paard niet altijd de haver krijgt. "We weten nu: in de Champions League is héél, héél veel mogelijk."

  "Als je die uitslag ziet - 1-3 voor Manchester United - dan denk je: dat moet een geweldig United geweest zijn", begint Wesley Sonck zijn analyse bij Peter Vandenbempt. "Absoluut niet! Ze hebben geen enkele fatsoenlijke aanval in elkaar gestoken. Ze hebben gewoon geprofiteerd van de missers van PSG."

   

  Het was Lukaku die er voor de rust 2 keer als de kippen bij was bij missertjes van Kehrer en Buffon. "Het is niet makkelijk om scherp te blijven als je als spits heel weinig de bal krijgt. Maar hij heeft het fantastisch gedaan. Op het einde was hij zelfs nog even libero, toen hij achteraan alle ballen wegkopte. Zelfs dat deed hij goed."

   

  "PSG maakte de fout dat het in de 2e helft vergat om aan te vallen. Het hinkte op 2 gedachten. Je zag wel dat PSG veel en veel beter was, maar het heeft in de 2e helft toch maar 1 echte kans gehad. Het creëerde bijna niets, ook al had het 75% balbezit."

   

  "Voor PSG is dit een nachtmerrie. Tegen Barcelona en Real Madrid (de ploegen die PSG de vorige seizoenen uitschakelden) kun je verliezen, maar niet tegen dit Manchester United. We weten nu, ook na de match van Ajax op Real: in de Champions League is héél, héél veel mogelijk."

  "Bij Barcelona en Man.City voelen ze hun kansen stijgen"

  "In het verleden werd altijd gezegd: de Champions League is vrij voorspelbaar, je krijgt altijd dezelfde ploegen in de eindfase. Maar dat is dit jaar niet het geval.", stelt Sonck vast. "Al had je de uitschakeling van Real misschien nog kunnen verwachten, want dat zit in een slechte periode. Dit is de Champions League van de verrassingen. En bij Barcelona en Manchester City voelen ze hun kansen stijgen."