• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Lukaku heeft zijn kans gegrepen bij Man.United"

  Peter Vandenbempt

  "Romelu Lukaku is mentaal ijzersterk", stelt Peter Vandenbempt vast.

  Romelu Lukaku scoorde de voorbije week 4 keer voor Manchester United en dat is ook Peter Vandenbempt niet ontgaan. "Hij lijkt helemaal terug na een moeilijke periode", vertelt de voetbalcommentator van Sporza in Extra Time.

  Twee wedstrijden, vier doelpunten. Het rapport van Romelu Lukaku oogde de voorbije week erg fraai. "Sinds de komst van Solskjær heeft Lukaku het erg moeilijk gehad", weet Peter Vandenbempt. "Het gaat crescendo met Manchester United en ze halen geweldige resultaten, maar Lukaku viel een beetje uit de boot."

   

  "Die paar keer dat hij dan toch eens mocht beginnen aan een wedstrijd gaf hij de coach helaas alleen maar gelijk. Maar nu zijn er een aantal blessures in het offensieve compartiment en heeft Lukaku zijn kans gegrepen. Hij lijkt helemaal terug. Ik kan alleen maar concluderen dat hij mentaal ijzersterk is, want hij heeft veel kritiek gekregen."

   

  Filip Joos plaatste wel een kanttekening: "De statistiek dat hij alleen maar scoort tegen de kleintjes klopt wel een beetje. Dat is zo raar. In 2 seizoenen bij United scoorde hij 1x tegen een topclub. Dat was tegen Chelsea. Hij moet nu ook beginnen met goals te maken in de topwedstrijden tegen topclubs."

  "United leeft weer als tevoren"

  Sinds het ontslag van José Mourinho en de komst van Ole Gunnar Solskjær is Manchester United helemaal opgefleurd. "Onder Mourinho was het een dooie boel, maar met Solskjær zijn ze bezig aan een geweldige revival. United leeft weer als tevoren. De match tegen Southampton, dat was vintage United, zoals onder Ferguson", zegt Peter Vandenbempt.

   

  "Het publiek beleeft weer ongelooflijk veel plezier aan het voetbal op Old Trafford en de vraag is nu of Solskjær volgend jaar nog trainer zal zijn. Alles wijst wel in die richting, al vond ik wel dat het klasseverschil met PSG wel heel groot was en dat hij zich tactisch toch wat had laten aftroeven."

   

  Filip Joos: "Solskjær profiteert nog altijd wat van het negatieve van Mourinho. Volgend seizoen volgt hij zichzelf op. Dat wordt lastiger."

   

  Vandenbempt beaamt: "Die remonte is mooi, maar met enkele gerichte aankopen zullen ze volgend seizoen wel verwachten dat United echt meedoet voor de titel."

  De goals van Lukaku tegen Southampton:

  Ook tegen Crystal Palace maakte hij er twee: