• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "New Kid on the Block" Robbe Ghys: Counter-Strike, olympisch goud en Tom Boonen

  Robbe Ghys is op dit moment aan de slag op het WK baanwielrennen.

  0 / 0

  In "New Kids on the Block", een Sporza-reeks op Instagram TV, leren we jonge renners beter kennen naast de fiets. In aflevering 2 is Robbe Ghys aan de beurt. Ghys is 22 jaar en combineert baan- en wegwielrennen bij Sport Vlaanderen-Baloise.

  Wat zijn je hobby's (naast wielrennen)?

  "Gamen. Ik speel veel Counter-Strike. Maar ik sta open voor alles. Als de trainingen het toelaten, probeer ik wel te oefenen. Ik heb een paar vrienden waar ik mee kan gamen. Dat zijn mensen uit de hele wereld: Polen, Russen, Britten. Met een iemand game ik al 4 jaar, maar ik heb geen idee hoe hij eruitziet. Ik heb wel een bepaald niveau, maar het moet fun blijven en op de tweede plaats komen."

   

  "In de zomer ga ik ook graag vissen. Soms slaap ik dan ook een nachtje in een tent. De kick is om een grote vis te vangen. Afgelopen zomer had ik er eentje van bijna 20 kilo. Dat was een grote voldoening om die na een halfuur binnen te halen."

  Hoe belangrijk zijn sociale media? "Ik vind dat belangrijk als renner. Zo kunnen de supporters je volgen en je leren kennen. Ik zet er mijn trainingen en resultaten op, podiumfoto's, ... Maar ook foto's van mijn hobby's, als ik ga vissen of mijn auto was."

  Wat zou je doen als je geen renner was?

  "Dan zou ik misschien politieagent of brandweerman geworden zijn. Ik heb daar ook nog een jaartje voor gestudeerd. Ik heb een 7e jaar integrale veiligheid gestudeerd in het secundair onderwijs. Dat sprak me enorm aan, maar de stages waren moeilijk te combineren met mijn sport. Na een jaar ben ik dan toch gestopt om alles op het fietsen te zetten."

   

  "Of ik zou een professionele gamer proberen te worden. Dat is altijd een jongensdroom geweest. Maar ik ben ook wel blij met deze carrière." 

  Voor welk gerecht kom je naar huis? "De pasta van mijn papa. Het is gewoon tomatensaus, maar hij doet er bepaalde kruiden in. Het is denk ik redelijk standaard, maar papa is er wel heel trots op. De sfeer die bij het gerecht hoort, is vooral top."

  Wat zijn je ambities als renner?

  "Ik ben een baanwielrenner, maar ik doe de weg er graag bij. Ik weet nog niet echt waar ik in zal uitblinken. Daarom ga ik dit jaar op een iets hoger niveau koersen op de weg. Dan zal ik weten waar mijn goeie punten liggen. Bij Sport Vlaanderen-Baloise krijg ik begeleiding bij die combinatie. Ik krijg ook veel vertrouwen van de ploeg. Vorig jaar ben ik weinig inzetbaar geweest op de weg, maar daar hebben ze geen problemen van gemaakt."

   

  "Tot aan de Olympische Spelen in 2020 zet ik de piste op de eerste plaats. Op de weg is het voorlopig vooral ervaring opdoen. Dit seizoen zal geslaagd zijn als ik op de weg mijn stempel heb kunnen drukken. Op het EK baanwielrennen wil ik mijn titel verdedigen samen met Kenny De Ketele. Ik rijd ook het WK met hem en we gaan voor het podium. De trui is het hoofddoel."

   

  "Mijn ultieme droom is om olympisch kampioen ploegkoers te worden. Dat nummer leeft in België en ik doe het heel graag. Als je olympisch kampioen ploegkoers kan worden, ben je een renner die alles kan."

  Waar woon je? "Ik ben van Limburg, maar je kan aan mijn accent horen dat ik al mijn tijd in Gent spendeer. Daar heb ik ook op school gezeten. Ik woon nu al twee jaar bij mijn vriendin, maar in het weekend ga ik af en toe naar huis. Dan ga ik trainen achter de brommer met mijn papa."

  Welk wielerfragment staat er in je geheugen gegrift?

  "Het duel tussen Boonen en Pozzato in Parijs-Roubaix in 2009. Ze waren achter elkaar aan het rijden en ze bleven gaan. Dat heeft me als jonge gast echt aangesproken om ook te gaan koersen. Tom Boonen is ook altijd mijn idool geweest."