• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Chelsea-goalie weigert wissel: "Was helemaal bedoeling niet om coach te dwarsbomen"

  Kepa Arrizabalaga

  Kepa Arrizabalaga begrijpt niet waarom ze hem naar de kant roepen.

  Het was een opvallend beeld in de finale van de Engelse Ligabeker: Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga weigerde plaats te ruimen. "Een misverstand", legt de Bask uit. "Ik kon wel voortspelen, maar het duurde even tot de bank op de hoogte was."

  VIDEO: Kepa weigert een wissel

  "Een misverstand"

  Diep in de verlengingen wilde Chelsea-coach Maurizio Sarri Kepa naar de kant halen. De doelman had al 2 keer verzorging gekregen, maar hij voelde zich klaarblijkelijk nog fit genoeg voor de penaltyreeks. Sarri was woedend.

   

  "Een misverstand", legt Kepa uit. "Het was helemaal mijn bedoeling niet om de coach niet te gehoorzamen. Hij dacht dat ik niet meer kon voortspelen. Het heeft 2 of 3 minuten geduurd vooraleer onze medische staf hem heeft kunnen inlichten."

   

  Sarri had reservedoelman Caballero al van de bank gehaald. Niet onlogisch, in de voorbereiding had Kepa een probleempje met zijn hamstrings. "Daar had het nu niks mee te maken", legt de Baskische keeper uit. "Ik was oké en dat probeerde ik duidelijk te maken."

   

  "Ik weet dat het er allemaal wat vreemd uitzag op televisie en op de sociale media, maar ik blijf erbij dat het om een misverstand ging. Ik wou de coach helemaal niet dwarsbomen. Ondertussen hebben we mekaar gesproken. Ik heb de coach verteld dat ik niet geblesseerd was, hij dacht van wel."

   

  Sarri was het achteraf eens met zijn doelman. "Het is allemaal een misverstand", herhaalde de coach. "Ik hoorde dat er een probleem was en we moesten wisselen. Ik wou Kepa vervangen wegens zijn blessure, maar hij zei dat hij er geen had. Hij had dus gelijk, denk ik."

  Maurizio Sarri

  Maurizio Sarri wacht Kepa op aan de zijlijn, maar die komt niet.

  Kepa Arrizabalaga

  Kepa probeert duidelijk te maken dat ze hem niet hoeven te wisselen.

  Kepa geeft tekst en uitleg op Twitter en Instagram:

  "Goed niveau tegen een van beste teams ter wereld"

  Kepa bleef uiteindelijk staan en zette zich schrap voor de penaltyreeks. Daarin was Manchester City net iets beter. "We haalden een goed niveau tegen een van de beste teams ter wereld en hadden zelfs kunnen winnen. Helaas is dat niet gelukt, maar we moeten de nederlaag positief benaderen en op dit niveau blijven voetballen", besluit de doelman een woelige avond in het Wembleystadion.

  Op de sociale media is Kepa het mikpunt van spot: