• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgisch feestje op Hockey Stars Awards, Van Doren opnieuw Speler van het Jaar

  Zowel Van Doren, Vanasch, De Sloover en McLeod vielen in de prijzen.

  Arthur Van Doren volgt zichzelf op als beste hockeyer ter wereld. Ook doelwachter Vincent Vanasch, "Rising Star" Arthur De Sloover en bondscoach Shane McLeod zijn in de prijzen gevallen op de Hockey Stars Awards.

  Van Doren volgt zichzelf op als beste hockeyer ter wereld

  De Red Lions, die in december in het Indische Bhubaneswar hun eerste wereldtitel veroverden, hebben alle internationale prijzen weggekaapt. Zowel Van Doren, De Slover, Vanasch én McLeod vielen in de prijzen.

   

  De 24-jarige Van Doren, die zichzelf ook vorig jaar de beste hockeyer ter wereld mocht noemen, komt zo in de gesloten cirkel van vier spelers die de prestigieuze prijs meer dan één maal wonnen in hun loopbaan. Sinds het ontstaan van de trofee in 1998 konden enkel de Australiër Jamie Dwyer (5x) en de Nederlandse iconen Teun de Nooijer (3x) en Stephan Veen (2x) de prijs meer dan één keer winnen.

   

  Van Doren, al sinds zijn 17e bij de Red Lions, haalde het met unanimiteit van stemmen van publiek en een internationale jury voor ploeggenoot Simon Gougnard. De speler van Bloemendaal werd op het WK in India ook al verkozen tot Speler van het Toernooi.

  Red Lions slokken alle prijzen op

  Een andere uitblinker op het afgelopen WK - en daar ook verkozen tot Doelman van het Toernooi - was Vincent Vanasch. De 31-jarige goalie won de harten van het publiek door in de finale na de 0-0-eindstand uit te blinken in de shoot-outs. Hij mag zichzelf voortaan de Beste Doelman ter Wereld noemen.

   

  Die andere vaste waarde achterin, Arthur De Sloover, werd eveneens in de bloemetjes gezet. Hij werd verkozen tot "Rising Star of the Year", de beste beloftespeler. 

   

  En wie anders dan coach Shane McLeod sloot het Belgische feestje af. De 50-jarige Nieuw-Zeelander verlengt zijn titel als Trainer van het Jaar en moet die ditmaal niet - zoals vorig jaar wel het geval was - delen met de Argentijnse bondscoach van Oranje, Max Caldas. 

   

  McLeod, aan het roer van de Lions sinds eind 2015, leidde ons land naar de finales op de Spelen (2016) en het EK (2017), alvorens in december vorig jaar eindelijk goud te veroveren op het WK.

  Vanasch: "Nu gaan voor goud op het EK en de Spelen"

  "Ik ben echt heel trots op deze prestatie, maar ook op de Red Lions als groep", vertelt Vincent Vanasch na zijn award als Doelman van het Jaar. "We hebben geschiedenis geschreven, de eerste Belgische wereldkampioenen."

   

  "We hebben enorm veel kwaliteit in de ploeg, dat kun je vandaag ook zien. We dromen van goud en we gaan ook nog goud pakken op het komende EK en de Olympische Spelen. Dat hoop ik toch tenminste. We moeten er keihard voor werken, dan komt het wel goed." 

   

  Arthur Van Doren werd Speler van het Jaar. "Hij is keigoed", gaat Vanasch voort. "Op het WK hadden we een slogan: "When stars become legends". En hij is nu een legend. Hij kan alles doen met de stick en de bal."

   

  Ook bondscoach McLeod viel in de prijzen. "Hij geeft ons veel vertrouwen. In België hebben we soms niet zoveel zelfvertrouwen, maar hij geeft ons dat. Sinds Rio (2016) heeft hij drie finales gespeeld en werd hij wereldkampioen. Het is een echte topcoach."

  Belgisch feestje in Lausanne