• home
 • video
 • pas verschenen

  Geeft Verstappen opnieuw kleur aan de F1 met deze Red Bull-Honda?

  Met de RB15 snijdt Red Bull een nieuw hoofdstuk aan.

  Na titelfavoriet Mercedes heeft ook uitdager Red Bull zijn auto voorgesteld voor het nieuwe Formule 1-kampioenschap. Voor het eerst met een Honda onder de motorkap.

  Het eerste seizoen met Honda

  Het Red Bull-team heeft vanmiddag zijn nieuwe bolide gepresenteerd: de RB15. Het koetswerk toont grote gelijkenissen met de auto van vorig seizoen, op de kleuren na. De Oostenrijkers kiezen dit jaar (voorlopig) voor twee kleuren: blauw en rood. In 2018 zag je ook nog gele tinten op de gevleugelde bolide.

   

  Onder de motorkap is er wel heel wat veranderd. De Renault heeft plaats moeten ruimen voor een krachtbron van Honda. Bij McLaren was de comeback van de Japanners in de Formule 1 geen succes, bij Red Bull willen ze nu wel scoren.

   

  "De nieuwe motor gaat een beetje tijd vragen", denkt Verstappen, die vorig jaar naar de 4e plaats snelde in het eindklassement. "Ik ben optimistisch, maar ook realistisch. Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik wil zien hoe snel hij is, hoe betrouwbaar en hoe krachtig. Wanneer we dat weten, kunnen we de auto gaan verbeteren."

   

  Pierre Gasly wordt Verstappens nieuwe ploegmaat. De Fransman reed vorig jaar al met een Honda bij Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. "Dat was een positieve ervaring", vindt hij. "Ik heb eerst een jaar met Honda gewerkt in de Super Formula en vervolgens in de F1. Ik ga mijn kennis delen met het team. Het is een beetje een nieuwe start: voor mij, voor Honda en voor Red Bull."

  De nieuwe motor gaat een beetje tijd vragen. Ik ben optimistisch, maar ook realistisch.

  Max Verstappen

  Verstappen: "Grootste aanpassing aan voorvleugel"

  Met zijn inhaalmanoeuvres krikt Max Verstappen de povere spektakelwaarde in de Formule 1 toch wat op. Of hem dat ook dit seizoen zal lukken, laat de Nederlander nog wat in het midden.

   

  "De aanpassing aan de voorvleugel is het grootst. Ik ben niet zeker of het zal functioneren, maar het is een grote uitdaging voor iedereen", reageert Verstappen. "Ik hoop dat we kunnen slagen. De achtervleugel is ook lichtjes veranderd, maar ik denk niet dat dat het verschil zal maken."

   

  Volgende week staan in Barcelona de eerste testritten op het programma. Op 17 maart staat in Australië de eerste GP van het seizoen op het programma.