Deceuninck-Quick Step houdt toptalent Jakobsen langer aan boord

  Fabio Jakobsen.

  Fabio Jakobsen.

  Deceuninck-Quick Step heeft het contract van de Nederlander Fabio Jakobsen opengebroken tot eind 2021. 

  De vorige overeenkomst van Jakobsen liep eind dit jaar af. Teammanager Patrick Lefevere heeft dus ruim op tijd werk gemaakt van een contractverlenging.

   

  In zijn debuutjaar op het hoogste niveau won Jakobsen meteen 7 wedstrijden.

   

  Met zijn snelle eindschot trof hij raak in Nokere Koerse en de Scheldeprijs en won hij etappes in de Binckbank Tour, Ronde van Slovakije, Ronde van de Fjorden en Ronde van Guangxi (2x).

   

  "Ik ben heel blij tot eind 2021 bij dit team te kunnen blijven", zegt de Nederlander.

   

  "Je kunt nergens beter zitten. Ik voel dat ik hier nog veel kan leren en progressie kan boeken. Ik wil een van de beste sprinters ter wereld worden en dit team kan me daarbij helpen."

  Lefevere: "Fabio heeft prachtige toekomst"

  Ook Patrick Lefevere is in zijn nopjes met de contractverlenging. "Het is een understatement om te zeggen dat we tevreden waren van Fabio's prestaties vorig jaar", aldus Lefevere.


  "Hij klopte meteen enkele heel straffe sprinters. Dat toont dat je niet alleen kwaliteiten bezit, maar ook vertrouwen hebt en de maturiteit om de juiste beslissing te nemen in een hectische sprint."


  "Fabio heeft een prachtige toekomst voor zich en ik ben blij dat hij besloten heeft zijn carrière bij ons team voort te zetten."

  Jakobsen: "Ik heb goed nieuws"