• home
 • video
 • pas verschenen

  "Matthias Casse heeft afgelopen maanden veel progressie gemaakt"

  Matthias Casse werd wereldkampioen bij de junioren.

  Matthias Casse moet in de toekomst België mooie momenten laten beleven in het judo. De 21-jarige judoka keert zonder medaille, maar met veel lof terug uit Parijs.

  Het prestigieuze grandslamtoernooi in Parijs heeft geen eremetaal opgeleverd voor de Belgische judoka's. Matthias Casse tekende voor de beste Belgische prestatie met zijn zevende plaats in de klasse tot 81 kilogram.

   

  Casse verloor in de kwartfinale van Europees kampioen Sagi Muki (Isr) en in de herkansing ging hij in de extra tijd onderuit tegen wereldkampioen Saeid Mollaei uit Iran. "Vandaag geeft me het nodige vertrouwen voor de komende toernooien", zei Casse.

   

  Coach Mark Van der Ham had lof voor Casse. "Met wat Matthias hier heeft laten zien, kan ik tevreden zijn. Dit was ook geen piekmoment voor hem. We zijn in opbouw naar het EK in juni. daar moet Matthias top zijn."

   

  Ook Koen Sleeckx, directeur topscport van de Vlaamse Judobond, was tevreden. "Matthias heeft de afgelopen maanden heel veel progressie gemaakt, zowel op fysiek als technisch vlak. Hij maakt minder fouten en kampt op een veel constanter niveau."