• home
 • video
 • pas verschenen

  Italië sluit scorende Quagliarella weer in de armen na gitzwarte periode door stalker

  Fabio Quagliarella na een van zijn 16 competitiegoals dit seizoen.

  De Italiaanse voetbalfans zijn dezer dagen in de ban van Fabio Quagliarella. De Italiaanse spits van Sampdoria beleeft de tijd van zijn leven nadat hij door een diep dal was gegaan door een stalkingszaak die hem bijna zijn carrière kostte.

  Op zijn 36e probeert Fabio Quagliarella verloren tijd in te halen. De Italiaanse spits moest zijn droomclub Napoli verlaten nadat een stalker bijna zijn carrière had verwoest, maar nu is hij bezig aan zijn meest productieve periode in de Serie A.

   

  Quagliarella moet met 16 competitiegoals enkel Ronaldo voor zich dulden in de stand en evenaarde onlangs een record van goalgetter Gabriel Batistuta. Net als de legendarische Argentijn in 1994 liet de spits van Sampdoria het net trillen in 11 duels op een rij. "Gewoon al het idee dat ik in dezelfde zin vernoemd wordt als een kampioen als Batistuta geeft me kippenvel", zei Quagliarella.

  Onterecht uitgespuwd door Napels door toedoen stalkers

  De huidige glimlach op het gezicht van Quagliarella staat in schril contrast met zijn tranen twee jaar geleden op een persconferentie. Toen kon hij voor het eerst opheldering geven over een gitzwarte periode. De aanvaller maakte zijn jongensdroom waar toen hij in 2009 tekende bij zijn droomclub Napoli. Maar een jaar later trok hij al naar Juventus.

   

  Pas in 2017 kon de spits het hele plaatje schetsen: een politieman had Quagliarella, zijn familie en Napoli bestookt met brieven waarin hij de spits beschuldigde van drugsgebruik en banden met de mafia.

   

  Napoli verkocht hem prompt tegen zijn wil aan rivaal Juventus. Quagliarella kreeg heel Napels over zich heen en kon zich jaren niet vertonen in zijn geboortestreek. In 2017 kwam de waarheid eindelijk aan het licht en werd de politieman veroordeeld. Sindsdien zit de carrière van Quagliarella weer in de lift. Vorig jaar scoorde hij 19 keer en nu zit hij al aan 16.

  Felicitaties van stadsrivaal en weer bij nationale ploeg

  Graag had hij daar wat goals bijgedaan toen hij, twee dagen na zijn 36e verjaardag, afgelopen weekend op bezoek was bij Napoli, maar het mocht niet zijn. Sampdoria verloor met 3-0.

   

  Er was wel een mooi moment na het laatste fluitsignaal: Dries Mertens, Marik Hamsik en mede-Napolitaan Lorenzo Insigne omhelsden Quagliarella. "Ik heb veel respect voor Fabio", zei Insigne. "Hij is een echte kampioen."

   

  Quagliarella wordt plots door heel Italië in de armen gesloten. Hij werd na jaren afwezigheid weer opgeroepen voor een trainingskamp van de nationale ploeg en kreeg op Twitter zelfs felicitaties van stadsrivaal Genoa voor de evenaring van Batistuta’s record.

   

  In een stad die in augustus zwaar getroffen werd met de instorting van het viaduct van Morandi bewijst Quagliarella dat zelfs na de donkerste dagen de zon weer kan doorbreken.