• home
 • video
 • pas verschenen

  Pech blijft Kevin Strijbos achtervolgen: nieuwe operatie aan elleboog

  Kevin Strijbos bereidde zich in de VS voor op het nieuwe seizoen.

  Kevin Strijbos mist hoogstwaarschijnlijk de start van het nieuwe MXGP-seizoen. Onze landgenoot kreeg op training in de Verenigde Staten opnieuw last van zijn elleboog en moet onder het mes.

  Pech blijft Kevin Strijbos achtervolgen: in 2017 miste hij al een groot deel van het seizoen na een elleboogoperatie en in 2018 viel zijn voorbereiding in het water met een gebroken sleutelbeen.

   

  Strijbos hoopte met een overstap van KTM naar Yamaha nog zeker één seizoen te kunnen knallen, maar zijn elleboog speelt opnieuw op. "Er zit een scheur in mijn elleboogpees", schrijft hij op Instagram.

   

  "Ik geloof het nog steeds niet. Ik heb nochtans alles gedaan wat de dokters hadden gevraagd: rustig beginnen, regelmatige check-ups, maar toch kreeg ik last van mijn elleboog. Dit is een enorme tegenslag, maar we kunnen er niets aan doen. De operatie staat gepland op maandag."

   

  Op 2 maart staat de eerste manche van het WK op het programma in Argentinië. De voorbereidende crossen in Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië zal Strijbos ook moeten missen.