• home
 • video
 • pas verschenen

  Mestdagh mag trainen bij WNBA-team: "Coach zag connectie tussen mij en Emma"

  Mestdagh trekt op 25 mei naar de VS.

  Mestdagh trekt op 25 mei naar de VS.

  Kim Mestdagh mag zich vanaf 25 mei bewijzen in de Verenigde Staten. "Mentaal kan ik nu omgaan met de druk die zo'n nieuwe ervaring met zich meebrengt", zegt Mestdagh aan Sporza.

  "Aanwezigheid Meesseman zal wel geholpen hebben"

  "Dit is een leuke verrassing", zegt Kim Mestdagh. "2 jaar geleden na het EK liet de coach van de Washington Mystics weten dat hij geïnteresseerd was in mij", zegt Mestdagh. 

   

  "En tijdens het WK was hij nog meer onder de ondruk. Het is vooral door die prestatie dat ik een uitnodiging heb gekregen voor het trainingskamp."

   

  Bij de Washington Mystics speelt ook Emma Meesseman. "Dat zal ook wel geholpen hebben", zegt Mestdagh. "De coach heeft ons zien samenspelen en ik denk dat hij wel zag dat er een connectie was tussen Emma en ik."

   

  "Voor mij is het wel leuk dat Emma er is. We komen uit dezelfde stad (Ieper). Ze kan me de weg wijzen. Ik heb het Emma meteen laten weten en ze was heel blij."

  "Ik ben nu matuur genoeg voor trainingskamp in VS"

  Kim Mestdagh is nu 28. "Ik denk dat het nu het beste moment is voor mij om naar het trainingskamp te gaan", zegt Mestdagh. "Daarvoor was ik er nog niet klaar voor."

   

  "Nu voel ik me wel matuur genoeg om me daar proberen te bewijzen. Mentaal kan ik nu omgaan met de druk van zo'n nieuwe ervaring. Met de nationale ploeg heb ik al genoeg stress-situaties overwonnen."

   

  Op 24 mei vertrekt Mestdagh naar Washington. "De coach heeft al laten blijken dat hij me daar voor een langere periode wil zien. Hij heeft ook gezegd dat ik naar België mag terugkeren om het EK voor te bereiden."

   

  "Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik die kans zou krijgen. Zoiets is stiekem de droom van iedere basketbalspeelster. Ik ben alvast heel gemotiveerd en zal alles geven."