• home
 • video
 • pas verschenen

  Anthuenis: "Lokeren zal straks niet voor 1 winstpremie spelen, maar voor 2 of 3"

  Aimé Anthuenis

  Aimé Anthuenis: "Ik zou willen dat Lokeren wint, maar ik vrees ervoor."

  Vanavond zit Glen De Boeck voor het eerst op de bank bij Lokeren. De match tegen Zulte Waregem is meteen een sleutelduel, zegt Aimé Anthuenis, ex-trainer van beide clubs.

  Aimé Anthuenis mag dan wel zowel voor Lokeren als Waregem gewerkt hebben, zijn hart klopt als volbloed Waaslander voor wit, geel en zwart.

   

  "Ik zou willen dat Lokeren wint, maar ik vrees ervoor. En als Lokeren verliest, dan ziet het er triestig uit. Dan is het bijna zeker afgelopen", zegt Anthuenis.

   

  "De spelers zullen ook niet voor 1 winstpremie spelen, maar minstens 2 of 3. Zo goed ken ik (voorzitter) Lambrecht wel. Het grootste probleem is dat ze moeilijk scoren. Zet Harbaoui bij Lokeren en het is gered."

   

  "Die Tsjechische spits (Reznicek) die ze gehaald hebben, zal wel starten tegen Zulte Waregem. En ook Musona is een aanwinst.  Achterin is er eigenlijk ook nog wat nodig, want ze pakken te veel goals. Deschacht is nog een van de betere. Het is tekenend als je dat kunt zeggen over een 38-jarige."

  "Fusie zou gelijkstaan met de opslorping van Lokeren"

  Waar is het volgens Anthuenis misgelopen met Lokeren? "De club heeft altijd moeten leven van transfers. Onder Peter Maes hadden ze nog een succesploeg, maar die spelers zijn vertrokken en de groep die er nu nog zit, komt tekort voor 1A."

   

  "Door de ligging trekt Lokeren ook nooit meer dan 10.000 toeschouwers, ook niet tijdens de Europese hoogdagen. Dat verschil moet je elk jaar financieel goedmaken. Dat was in mijn periode al. Ze weten zelf ook dat er een structureel probleem is."

   

  Een overname zou een oplossing kunnen zijn, maar daarover blijft het oorverdovend stil. "Roger (Lambrecht) weet ook dat hij al vroeger afscheid had moeten nemen. Mocht ik een rijke ondernemer zijn, ik zou ook 2 keer nadenken."

   

  "Ik zeg zeker niet nee tegen buitenlandse investeerders. Dat kunnen ze zich niet veroorloven. Maar het zal niet van een enkeling moeten komen, maar van een investeringsgroep met veel financiële mogelijkheden."

   

  Een fusie zou ook een reddingsboei kunnen zijn, maar daar gelooft Anthuenis niet in. "Een fusie zou voor Lokeren gelijkstaan met een opslorping. Als Lokeren naar Beveren of naar Gent gaat, dan is het afgelopen."

  Mocht ik een rijke ondernemer zijn, ik zou ook 2 keer nadenken voor ik Lokeren overnam

  "Als ze zakken naar 1B zie ik ze niet meer terugkomen"

  Mocht Lokeren de degradatie niet kunnen afwenden, dan ziet Aimé Anthuenis het somber in. "Als ze zakken naar 1B, dan zie ik ze niet meer terugekomen, want dat is een sterke reeks."

   

  Wat zou dan nog de rol van Lokeren kunnen zijn in het Belgische voetbal? "Als ze voluit de kaart van de jeugd trekken en de betere spelers halen die in een straal van 30 kilometer van Daknam voetballen bij een kleinere club, dan kunnen ze op termijn iets nieuws creëren, waar dan ook weer meer volk op zou kunnen afkomen."

  Tweet: