• home
 • video
 • pas verschenen

  Vormer: "Zat op de bank en dacht: had ik niet naar Saudi-Arabië moeten gaan?"

  Ruud Vormer

  Vormer: "De coach vond mij te soft. En hij had gelijk."

  Ruud Vormer was de gast aan de tafel van Frank Raes bij Extra Time. De Nederlander van Club Brugge nam zoals steeds geen blad voor de mond, ook niet over zijn eigen situatie.

  2018 was niet het beste jaar uit de carrière van Ruud Vormer, uitgerekend het jaar dat hij net de Gouden Schoen had gewonnen. Voor de winterstop belandde hij zelfs op de bank. 

   

  "Ik vind het nooit terecht als ze mij ernaast zetten", zegt hij in Extra Time. "Volgens de coach was ik te soft. Daar had hij wel een beetje gelijk in. Ik ging minder in de duels. Ik zette nog wel druk, maar ook weer niet. Dat is nu wel weer terug."

   

  Vormer kreeg in de zomer een duizelingwekkende aanbieding uit Saudi-Arabië, maar koos er toch voor zijn contract bij Club te verlengen. "Toen ik uit bij Lokeren op de bank zat, dacht ik toch: "Wat zit ik hier te doen? Had ik niet toch naar Saudi-Arabië moeten gaan?""

   

  "Maar ik heb er geen spijt van dat ik mijn contract verlengd heb. Ik zit heel goed bij Brugge. Dat is mijn club. Maar je wil natuurlijk wel voetballen. Ik wil altijd spelen, wil het team helpen om punten te pakken. Maar ik wou ook te graag belangrijk zijn voor de ploeg, terwijl je wel moet blijven doen waar je goed in bent."

  Ruud Vormer over zijn moeilijke periode in Extra Time