• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Warriors vernederen Nuggets in topper, 51 punten in 1e kwart

  " "

  De Warriors (en Klay Thompson) steken met kop en schouders boven de Nuggets uit.

  Denver-Golden State had een topper moeten worden, maar is uitgedraaid op een flinke afstraffing van de thuisploeg: 111-142. De Warriors scoorden liefst 51 punten in het eerste kwart, een record. De 10 driepunters in de 1e 12 minuten waren een clubprimeur.

  De inzet van de match was de koppositie in de Western Conference. De dubbele kampioen pakte die af van Denver na zijn verpletterende zege. De "Splash Brothers", Stephen Curry en Klay Thompson, waren elk goed voor 31 punten, Kevin Durant voegde daar 27 punten, 4 rebounds en 6 assists aan toe.

   

  Denver, dat voor het eerst in 13 matchen thuis verloor, maakte zelf 38 punten in het eerste kwart, maar stond toch 13 punten in het krijt. Het 29 jaar oude record van 50 punten van Phoenix, toevallig ook tegen de Nuggets, moest eraan geloven.

   

  "Het was een vuurwerkspektakel", riep GS-coach Steve Kerr uit. "Ik zag wondermooi basketbal. Ik hield van de manier waarop mijn jongens de bal lieten rondgaan. De uitvoering was simpel, maar tegelijk agressief." Denver kwam er niet aan te pas: Michael Beasley was de beste met 22 punten.

  Philadelphia maakt 147 punten

  Elders in de NBA werd er evenwel nog meer gescoord. Philadelphia haalde met 149-107 uit tegen Minnesota. Joel Embiid was de uitblinker met 31 punten en 13 rebounds, naast Ben Simmons (20 punten, 11 rebounds en 9 assists).

   

  De Sixers zetten bij de rust 83 punten neer, een evenaring van hun beste rustscore van 24 maart 1989 in San Antonio. De 21 driepunters waren een clubrecord.