• home
 • video
 • pas verschenen

  Hanne Desmet grijpt net naast brons op EK shorttrack

  Rechts in beeld: Hanne Desmet in de finale van de 1.500 meter.

  De Belgische delegatie op het EK shorttrack in Dordrecht is dicht bij een medaille gekomen, maar Hanne Desmet moest op de 1.500 meter tevreden zijn met de vierde plaats. Het was de beste Belgische prestatie zaterdag.

  In een tactische finale op de 1.500 meter gokte Hanne Desmet en bleef ze lang achteraan de groep van zeven schaatsters hangen. "Dat was misschien niet de beste tactiek", gaf Desmet later toe. In de snelle finale raakte onze landgenote niet meer op het podium.

   

  Desmet eindigde op 55 duizendste seconde van de bronzen medaille. De overwinning op de 1.500 meter was voor de Nederlandse Suzanne Schulting, tot jolijt van het thuispubliek. Op de 500 meter strandde Desmet in de kwartfinales.

  Estafetteploeg bij de mannen haalt finale niet

  Bij de mannen tekende Stijn Desmet, de broer van Hanne, voor het beste Belgische resultaat. Hij won op de 500 meter de B-finale, goed voor de vijfde plaats op die afstand. Op de 1.500 meter werd hij derde in de B-finale.

   

  De belgische estafetteploeg kon zich dan weer niet plaatsen voor de A-finale. In de halve finales kwamen de Belgen (Desmet, Pétré, Vanhooren en Dewagtere) er niet aan te pas tegen Rusland, Frankrijk en Italië en legden beslag op de vierde plaats in 7'12"164.  Zondag schaatsen ze de B-finale.