• home
 • video
 • pas verschenen

  Jaap Stam is nieuwe trainer van PEC Zwolle: "Club van mijn hart"

  Jaap Stam was tussen 2016 en 2018 coach van de Engelse Championship-club Reading.

  Jaap Stam was tussen 2016 en 2018 coach van de Engelse Championship-club Reading.

  Jaap Stam (46) is aangesteld als de nieuwe coach van de Nederlandse eersteklasser PEC Zwolle.  De voormalige international van Oranje is de opvolger van de eerder deze maand ontslagen John van 't Schip. Hij ondertekende een contract voor anderhalf jaar.

  Stam: "Uitdaging om van komende 1,5 jaar succes te maken"

  Jaap Stam keert zo terug naar het oude nest, want de oud-verdediger begon er zijn carrière als voetbalprof, en ook zijn eerste stapjes in het trainersvak zette hij (als assistent) bij Zwolle.

   

  De laatste club die Stam trainde was de Engelse club Reading. Hij hielp die club in 2017 bijna aan promotie naar de Premier League, maar na mindere resultaten in de jaargang daarop werd hij in maart van dit jaar ontslagen bij die club.

   

   "PEC Zwolle is een club naar mijn hart en het voelt dan ook goed om terug te zijn. Ik zie het als een prachtige uitdaging om de komende anderhalf jaar tot een succes te maken, te beginnen met de tweede seizoenshelft waar we vanaf volgende week volle bak en met elkaar de schouders onder gaan zetten", liet Stam vandaag optekenen op de persconferentie van PEC Zwolle.

  PEC Zwolle stelde Stam vandaag voor op een persconferentie