• home
 • video
 • pas verschenen

  Dohmen ligt nog in ziekenhuis in Bangkok: "Zaterdag keer ik terug naar België"

  Terwijl zijn Belgische ploegmaats zich vanmiddag konden plaatsen voor de kwartfinales op het WK hockey, ligt recordinternational John-John Dohmen (30) nog in een ziekenhuis in Bangkok. "We vinden de oorzaak van deze ziekte niet", zegt Dohmen, die de Belgische selectie moest verlaten.

  De Red Lions moesten vrijdag afscheid nemen van John-John Dohmen, die met een ernstige longontsteking kampt. "Het probleem is dat we niet vinden wat deze ziekte heeft veroorzaakt", legt de Belgische recordinternational (368 selecties) uit.

   

  "De dokters denken dat een parasiet hoogstwaarschijnlijk tot de ontsteking heeft geleid, maar ze willen nog geen mogelijkheden uitsluiten", zegt Dohmen, die niet in staat was om te spelen op het WK.

   

  "Ik geef nooit op en ga altijd tot het uiterste", zegt de beste hockeyer van 2016, "maar nu had ik geen andere keuze."

   

  "Er was niet meteen een medische vlucht naar België, waardoor ik met een medisch vliegtuig moest worden overgebracht naar een ziekenhuis in Bangkok. Komende zaterdag keer ik terug naar België."