• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola hoopt op snel einde FFP-onderzoek: "Dan stoppen geruchten"

  " "

  Pep Guardiola staat met City stevig op kop in Engeland.

  Sportief gaat het Manchester City voor de wind, maar extrasportief hangt de schaduw van een Financial Fair Play-onderzoek van de UEFA boven de leider in de Premier League. Coach Pep Guardiola wil dat er snel een conclusie komt, "zodat er duidelijkheid is en de geruchten stoppen".

  Een onafhankelijke onderzoekscommissie buigt zich momenteel voor de Europese voetbalbond (UEFA) over de beweringen van het klokkenluidersplatform Football Leaks. Dat maakte enkele weken geleden gewag van onregelmatigheden op het vlak van de financiële eerlijkheidsregels (FFP).

   

  Zo zou City - dat sinds 2008 in handen is van sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan - in de fout zijn gegaan door zijn sponsors uit de Verenigde Arabische Emiraten belangrijke geldsommen in de club te laten injecteren. Volgens de FFP mogen de uitgaven de inkomsten niet overstijgen, zo kunnen clubs niet ongebreideld geld uitgeven aan spelerstransfers en -salarissen.

   

  UEFA-voorzitter Ceferin beloofde maandag dat er de commissie "heel binnenkort" haar antwoorden zal voorleggen.

   

  Guardiola reageerde gisteren in de marge van de match tegen Watford. "Als de UEFA iets vindt, zal de club een verklaring afleggen. Ik ben daar voorstander van, want dan is er duidelijkheid en zullen de geruchten stoppen. We zullen dan weten of we onregelmatigheden hebben begaan. Als dat niet het geval is, zullen de mensen stoppen met erover te praten."

  Uitsluiting van volgende Champions League is mogelijke UEFA-straf

  Manchester City blijft herhalen dat het geen commentaar geeft "op informatie die uit zijn context is gehaald en die blijkbaar gestolen is van de City Football Group, personeel of betrokken personen".

   

  Als het onderzoek City schuldig bevindt, dan is een van de mogelijke UEFA-straffen de uitsluiting uit de Champions League volgend seizoen.