• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VS plaatst zich, met jeugdspelers, voor het WK van volgend jaar

  Team USA zoekt in 2019 naar een derde WK-eindzege op een rij.

  Een grote verrassing is het niet meteen, maar de Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor het WK basketbal van volgend jaar in China. Team USA, dat tijdens de kwalificaties vooral gebruik maakte van jeugdspelers uit de G League, bemachtigde zijn ticket na een zege tegen Uruguay met 78-70.

  Niet alleen de NBA-sterren lieten zich tijdens deze kwalificatiecampagne vervangen, ook bondscoach Gregg Popovich liet de honneurs waarnemen door iemand anders. Interim-bondscoach Jeff Van Gundy leidde met een pak jonkies Team USA naar het WK.

   

  Op dat WK, dat in 2019 plaatsvindt van 31 augustus tot 15 september, zullen de gekende sterren wel present tekenen. Spelers als LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, James Harden, Kawhi Leonard, Russell Westbrook en Chris Paul staan op de longlist om geselecteerd te worden.

   

  De voorbije twee WK's, die van 2010 en 2014, werden telkens gewonnen door de VS. Indien ze in 2019 opnieuw de gouden medaille veroveren, wordt Team USA het eerste land ooit dat zich drie keer op een rij kroont tot wereldkampioen.