• home
 • video
 • pas verschenen

  Vonn komt volgend seizoen nog een keer in actie "om niet eeuwig spijt te hebben"

  Lindsey Vonn.

  Lindsey Vonn.

  Lindsey Vonn breit na dit seizoen dan toch nog een klein stukje aan haar carrière. De Amerikaanse skiester zou stoppen, maar wil absoluut nog een keer in haar "achtertuin" Lake Louise skiën.

  Door een knieblessure die ze op training opliep, kan Vonn dit weekend niet deelnemen aan de snelheidsproeven in het Canadese skioord Lake Louise.

   

  "Daarom zal ik volgend seizoen nog één keer in actie komen, alleen in Lake Louise", heeft de 34-jarige Amerikaanse gezegd. "Het was uiteraard niet gepland dat ik geblesseerd zou geraken en de bedoeling van zo'n laatste seizoen is dat je overal een laatste keer komt en laatste herinneringen meeneemt."

   

  "Lake Louise is zo'n beetje mijn achtertuin. Het is voor mij belangrijk dat ik nog keer aan mijn favoriete wedstrijd kan deelnemen. Als ik het niet doe, zal ik het mijn leven lang berouwen." Vonn won in "Lake Lindsey" 18 wereldbekerwedstrijden en stond er 25 keer op het podium.

   

  Vonn heeft momenteel 82 wereldbekerzeges op haar palmares. Dat zijn er nog maar vier minder dan het record van de Zweedse Ingemar Stenmark. "Maar dat ik nog naar Lake Louise wil, heeft niets met mijn jacht op dat record te maken. Hopelijk breek ik dat record gewoon dit seizoen en moet ik me daar volgend jaar geen zorgen meer over maken."

  Schmidhofer wint eerste afdaling in Lake Louise

  Nicole Schmidhofer heeft vrijdag de eerste van twee wereldbekerafdalingen in Lake Louise gewonnen. De 29-jarige Oostenrijkse was 15 honderdsten sneller dan de Zwitserse Michelle Gisin. De Duitse Kira Weidle werd op 50 honderdsten derde. Zaterdag staat in Lake Louise de tweede wereldbekerafdaling van het seizoen op het programma, zondag wordt er een reuzenslalom geskied.