• home
 • video
 • pas verschenen

  De Jong over zijn top-doelpunt: "Als Messi mijn omhaal ziet, wordt hij bang"

  Luuk de Jong gaat de bal heel hoog halen.

  PSV blijft als een bulldozer door de Nederlandse competitie razen. Gisteren wonnen de Eindhovenaren met 3-0 van Heerenveen. Het mooiste doelpunt kwam van de voet van Luuk de Jong.

  PSV heeft dit seizoen 13 wedstrijden gespeeld in de Eredivisie en het heeft die allemaal gewonnen. Met 39 op 39 zet het nummer 2 Ajax op 5 punten. De rest volgt op een straatlengte achterstand.

   

  Zaterdagavond bood de lampenclub weer het nodige spektakel. Heerenveen werd met 3-0 afgedroogd. De 2-0 van Luuk de Jong ging heel Nederland rond: een mooie retro.

   

  "Wat een fenomenale goal, misschien wel de de mooiste in de carrière van De Jong", zei de tv-commentator.

   

  "Kijk eens waar hij die bal met zijn voet gaat halen, misschien wel boven de lat. Zo hoog, zo atletisch: een prachtige omhaal, een klassieker van De Jong. Dit is een schitterend hoogtepunt in deze wedstrijd."

   

  Luuk de Jong stond zelf met volle teugen te genieten. "Koppen lukte niet, dus deed ik het op deze manier. Het was bewust gedaan allemaal", zei De Jong.

   

  "Heerlijk. Hier kan ik zelf ook van genieten. Ik heb al een paar keer gescoord met een omhaal. Als Messi dit ziet, zal hij bang worden (lacht)."

   

  Bekijk hier het interview met De Jong.

  Bekijk het pareltje van De Jong:

  Meer tweets: