• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse clubs willen niet meer op maandag voetballen

  De Bundesliga-clubs gooien maandagvoetbal overboord.

  Vanaf het seizoen 2021-2022 zal er niet langer op maandag gevoetbald worden in de Bundesliga. De clubs uit de hoogste Duitse voetbalklasse hebben daar een overeenkomst over bereikt. 

  "Gegen Montagsspiele!": wie het Duitse voetbal een beetje volgt, had het misschien al opgemerkt. Wedstrijden op maandagen zijn bij de Duitse voetbalfans niet populair en lokken felle kritiek uit.

   

  De Bundesliga-clubs hebben daarom een overeenkomst bereikt om vanaf het seizoen 2021-2022 niet langer op maandag in actie te komen.

   

  Deze maatregel kan dan pas worden ingevoerd, omdat het huidige televisiecontract, met verplicht 5 wedstrijden op maandag per seizoen, nog twee jaar doorloopt. Vanaf seizoen 2021-2022 zullen deze wedstrijden naar zondag verschuiven.

   

  Veel toeschouwers verwijten de Duitse voetbalbond het financiële aspect met lucratieve maandagwedstrijden te laten primeren op de belangen van de supporters.

   

  Om hun protest kracht bij te zetten willen verschillende supporterslegioenen tijdens de dertiende speeldag, met de eerste maandagwedstrijd van het seizoen tussen FC Nürnberg en Bayer Leverkussen, nieuwe acties organiseren.

  Tweet: