• home
 • video
 • pas verschenen

  Tactisch briefje redt Nederland, bondscoach: "Ik wist er niets van"

  Nederland maakte in deze bezetting de gelijkmaker.

  Nederland heeft het geflikt: na een doldwaze slotfase zit het bij de laatste vier in de Nations League. Verdediger Virgil van Dijk trok in de slotminuten mee naar voren en trapte de 2-2 binnen. Een gouden tactische ingreep van de technische staf van bondscoach Ronald Koeman.

  "Zo gek kan voetbal lopen", lachte Ronald Koeman bij de NOS. "Of ik er nog in geloofde? Bij 2-0 niet, maar ik had tijdens de rust wel gezegd: "Als we de 2-1 maken, dan wordt het ook 2-2." Maar we moesten daar wel beter voor voetballen en Duitsland had ook een derde kunnen maken."

   

  In de slotfase kreeg Virgil van Dijk een briefje toegestopt. De Liverpool-verdediger moest mee de aanval bevolken en die zet loonde. "Ik heb dat briefje van mijn assistenten gekregen", bekende een eerlijke Koeman. "Ik kan moeilijk zeggen dat het van mij komt. Daar heb je een staf voor. Ik wist niets van dat briefje."

   

  "Mijn ploeg heeft karakter getoond, maar ik moet toegeven dat niemand speelde zoals vrijdag tegen Frankrijk. Misschien is het nog een stap te veel om al in twee wedstrijden tegen zulke tegenstanders top te zijn. Daar moeten we nog in groeien."

   

  "Maar we halen toch een resultaat. Hoeveel keer scoort Duitsland niet in het slot? Nederland kan dat nu blijkbaar ook. Dit elftal ontwikkelt zich, maar dat gaat niet in een korte periode. Maar we hebben laten zien dat er veel toekomst in zit."

  VIDEO: de 2-2 van Van Dijk kort voor het einde