• home
 • video
 • pas verschenen

  Eerlijke Dury: "Onderaan staan is een ongelooflijk moeilijk gevoel"

  Zulte Waregem is van de 16e naar de 13e plaats gesprongen na een 2-0-thuiszege in de degradatietopper tegen Lokeren. Coach Francky Dury en keeper Sammy Bossut beseffen evenwel dat de strijd om het behoud tot het einde zal duren: "De ploeg die het best focust op zichzelf, zal daarin slagen."

  De 3 punten tegen Lokeren waren belangrijk, omdat na de interlandbreak duels op Club Brugge en tegen Oostende wachten. "Inderdaad", zegt Dury. "Ze waren levensbelangrijk en ze kunnen ze ons vooral niet meer afpakken."

   

  "Maar je kunt je op geen andere manier redden. We zullen nog wel een keer een moeilijke periode hebben. Ik denk dat de 2 ploegen de kwaliteiten hebben om hieruit te geraken."

   

  Onderaan staan is evenwel niet evident, geeft Dury toe: "Dat is een ongelooflijk moeilijk gevoel. Ik heb in mijn carrière, denk ik, nooit een spits van 1,93m een kwartier voor tijd naar de kant gehaald in een match die je eigenlijk moet winnen. Dat doe je niet. Je opteert dan voor wat snelheid en dat lukte."

   

  "Je moet soms het moment mee hebben. Ik heb altijd gezegd dat we niet moeten wachten tot het moment komt, we moeten zelf het moment creëren. En vandaag hebben we dat misschien wel gedaan."

  Ik heb altijd gezegd dat we niet moeten wachten tot het moment komt, we moeten zelf het moment creëren.

  Francky Dury

  "Enorm veel nervositeit bij 15e en 16e"

  Het resultaat is 1 ding, heeft de ploeg ook een belangrijke stap gezet? Dury: "Laten we hopen. We hebben nu 14 dagen geen voetbal. Het was vooral belangrijk dat je wegkwam van die laatste plaats. Je kunt niet geloven hoe snel er in het Belgisch voetbal uit een goed een minder goed gevoel kan volgen."

   

  "Je ziet enorm veel nervositeit bij de ploegen die op 15 en 16 staan. We staan daar met 4 ploegen (ook nog Moeskroen en Waasland-Beveren, red). De andere ploegen zijn al 4, 5, 6 punten weg. Dan weet je dat het een strijd kan worden tussen die 4."

   

  "We zijn vandaag gelukkig, maar we waren na Standard (3-1-zege, red) ook zeer gelukkig. Toen we terugkwamen van STVV (2-1-verlies, red), waren we zeer ongelukkig. Ik denk dat we daar nog een paar keer geconfronteerd zullen mee worden."

   

  "Het is de ploeg die daar het best mee omgaat en die de beste focus houdt op haar eigen doen, die zal slagen."

  Bossut: "We zijn er nog lang niet"

  Doelman Sammy Bossut is een man van vele oorlogen bij Zulte Waregem: "Het mocht eens meezitten dat wij op het einde scoren en de zege meepakken. We zijn nu van de laatste plaats af, maar het seizoen is nog lang. Over 2 weken (na Club Brugge, red) kunnen we er weer staan."

   

  "We zijn dat niet gewoon in Waregem, maar moeten daarmee om kunnen. We speelden vanavond wel een heel volwassen wedstrijd, we hebben op het juiste moment geprikt en achteraan stond het ook heel goed. Dit moeten we meepakken."

   

  "We hadden de 3 punten nodig, met Club over 2 weken. Dat hebben we gedaan. We springen over 3 ploegen. Dat doet deugd als je naar het klassement kijkt."

   

  "We zijn er evenwel nog lang niet. We hebben nog een lange weg af te leggen. Met de kwaliteiten die we hebben, proberen we de schade te beperken tot Nieuwjaar. Met misschien nog bepaalde versterkingen erbij zou het moeten lukken om ons te handhaven in eerste klasse."