• home
 • video
 • pas verschenen

  Nicolas Colsaerts: "Ik zat dit seizoen niet in een comfortabele situatie"

  Nicolas Colsaerts had geen topseizoen.

  Golfer Nicolas Colsaerts hoopt de laatste toernooien van het seizoen bevrijd te spelen, nadat hij pas in de laatste weken zekerheid kreeg over zijn plaats op de European Tour voor volgend seizoen.

  Vorig jaar stak Nicolas Colsaerts in de Turkish Open de hand uit naar een prestigieuze overwinning. Hij moest toen genoegen nemen met de tweede plaats, 1 slag achter Justin Rose. "Het is altijd leuk om terug te keren naar een plaats waar je goed gepresteerd hebt in het verleden. Jammer genoeg woog mijn slechte zaterdagnamiddag vorig jaar zwaar door."

   

  Dit jaar liep het voor Colsaerts heel wat minder, hij was pas in de laatste weken zeker van zijn kaart voor volgend seizoen. "Het was zo’n jaar waarin ik niet slecht speelde, maar ik slaagde er niet in om 4 goeie rondes na elkaar te spelen. Ik was goed in de kleine toernooien en niet goed in de grote en dat maakt een groot verschil."

   

  "Ik werd vader in het begin van het jaar en dat betekent dat je leven verandert. Onbewust ben je dan met heel veel dingen bezig. Ik zat niet echt in een comfortabele situatie, ik had de laatste maanden heel wat werk te doen om mijn kaart voor volgend seizoen veilig te stellen. Ik ben tevreden hoe ik die laatste maanden heb gespeeld."

  Colsaerts: "Ik speelde goed op de kleine toernooien"

  Zo was het vorig jaar in Turkije