• home
 • video
 • pas verschenen

  Wozniacki heeft reumatoïde artritis: "Geraak soms niet uit bed"

  Caroline Wozniacki

  Wozniacki: "Blij dat het seizoen erop zit en ik me kan verzorgen."

  Voor Caroline Wozniacki zit het seizoen er na haar uitschakeling op de WTA Finals op. De Deense, ooit nog nummer 1 op de wereldranglijst, laat nu weten dat ze al sinds de zomer met een auto-immuunziekte kampt.

  Caroline Wozniacki kreeg in augustus de harde diagnose: reumatoïde artritis, een auto-immuunziekte die de gewrichten kan doen zwellen en die vermoeidheid kan veroorzaken.

   

  Wozniacki (WTA-3) is sindsdien in behandeling voor de ziekte en neemt er ook medicijnen voor. Ze maakt zich sterk dat haar tenniscarrière niet in gevaar is.

   

  "In het begin was het een shock. Je voelt je de meest fitte atlete, maar plots moet je met zo'n ziekte afrekenen. Bij sommige mensen stopt het gewoon, bij anderen evolueert het traagjes."

   

  "Het gaat nu goed met mij. Het is een ziekte waarbij je sommige dagen niet uit je bed geraakt en op andere momenten niets voelt. De medicijnen die ik nu neem, zijn super. Ik maak me geen zorgen."

  "Toernooiwinst in China betekende veel voor mij"

  Wozniacki is ondanks haar diagnose gewoon blijven voortspelen. De WTA Finals werden geen succes, maar begin deze maand wist ze wel nog de China Open op haar naam te schrijven.

   

  "Die zege betekende veel voor mij. Die winst gaf me het geloof dat niets me kan afremmen. Ik kan er niets aan veranderen. Ik kan alleen keihard werken."