• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne in City-reportage: "Blessure woog vooral thuis door"

  Kevin De Bruyne

  Het blessureleed van De Bruyne ligt bijna volledig achterwege.

  Midden augustus viel Kevin De Bruyne geblesseerd uit met een knieblessure, gisteren stond hij in het Champions League-duel tegen Sjachtjor opnieuw in de basis bij Manchester City. In een reportage van de Engelse eersteklasser doet de Rode Duivel zijn "Road to Recovery" uit de doeken.

  "Mijn hoogzwangere vrouw moest voor mij zorgen"

  "Het gebeurde terwijl ik alleen aan het trainen was en toen hoorde ik een krak", begint Kevin De Bruyne openhartig tijdens een reportage bij Man.City over zijn revalidatie. "The Road to Recovery", zo klinkt het. 

   

  "Je weet niet wat te verwachten. Ik wist dat het de knie was, maar meer ook niet. Het is dezelfde blessure als tweeënhalf jaar geleden. Dan moet je de knop omdraaien en aan de revalidatie beginnen. Je gaat door met je leven, wat niet zo makkelijk is. Je zit met een brace waarmee je niet mag bewegen en thuis is mijn vrouw zwanger."

   

  "Vooral privé woog de blessure het hardste door", gaat De Bruyne voort. "Omdat ik mijn vrouw thuis niet kon helpen. Ze is hoogzwanger en we hebben al een kindje. Dat zijn zware tijden. Zij moest voor mij zorgen in plaats dat ik het voor haar zou doen. Dat is heel moeilijk om een balans te vinden in wat je kan en mag doen."

   

  "Het was een echte tegenslag, want niemand wil geblesseerd zijn. Het is ook niet leuk om het meeste van je tijd helemaal alleen door te brengen en de andere jongens niet te zien. Maar het is wat het is en uiteindelijk ben ik tevreden over mijn revalidatie."

  Kevin De Bruyne

  De Bruyne stond in het CL-duel tegen Sjachtjor opnieuw in de basis.

  "Werk nu nóg harder dan anders"

  De revalidatie van de City-spelmaker duurde een hele tijd, maar dat was ook nodig. "In het begin was het wachten en kreeg ik enkele injecties. Nadien kon ik proberen om mijn knie en de spieren errond weer te verstevigen. Toen alles goed ging, kon ik weer balanceren en stap voor stap beginnen te lopen."

   

  "Maar voetbal is een contactsport. Uit de 70 wedstrijden die ik speel, zijn er 50 waar je trappen krijgt en je blauw ziet nadien. Als middenvelder en aanvaller heb je geen matchen zonder duels." Zijn blessures noemt De Bruyne "freak accidents". "Zeker deze blessure. Ik was helemaal alleen en het had niets te maken met mijn vorm."

   

  Dat onze landgenoot een hele tijd aan de kant stond, betekent volgens hem helemaal niet dat hij de rest van het seizoen fit zal zijn. "Ik haat het als mensen zeggen dat ik vakantie kon nemen, want ik had minder vakantie dan de rest hier. Het is lastig dat iedereen denkt dat ik nu het hele jaar fit zal zijn, dat ik nooit moe zal zijn."

   

  "Soms is dat net het tegenovergestelde. Wanneer je geblesseerd bent, werk je lange dagen. Als "gewone werkmensen" ziek zijn, is dat een heel andere situatie. Wij werken nu nóg harder dan anders. We spenderen hier meer tijd dan wanneer we fit zijn."

  Ik haat het als mensen zeggen dat ik vakantie kon nemen, want ik had minder vakantie dan de rest hier.

  Kevin De Bruyne

  Vader De Bruyne: "Kevin is realistischer geworden"

  Ook vader Herwig De Bruyne kwam aan het woord in de reportage. "Vijf jaar geleden zou het helemaal anders zijn. Nu is Kevin realistischer. Hij weet dat als je speelt, je een blessure kan oplopen. Aan de ene kant was er natuurlijk de blessure, maar aan de andere kant was hij blij dat er geen operatie volgde."

   

  "Gewoon revalideren met de kinesist en hard werken was de boodschap. Maar met de jaren en met zijn leeftijd nu, kan hij het plaatsen. Het is deel van het spel en het kan gebeuren."

  Bekijk hier de "Road to Recovery"-reportage